29.7.2015 15:39

Αναβρασμός για τη θωράκιση της Αμανής

Το δρόμο της Δικαιοσύνης επέλεξαν να διανύσουν οι κάτοικοι και φορείς της Αμανής αναζητώντας το δίκιο τους και κυρίως επιδιώκοντας λύση για το ζήτημα της έλλειψης γιατρού στην περιοχή τους.

Με επιστολή προς την Εισαγγελία Χίου, την οποία κοινοποιούν στους τοπικούς βουλευτές, στον Δήμο, στον Περιφερειάρχη, στον Αντιπεριφερειάρχη και στον Διοικητή του Νοσοκομείου, ζητούν να επιληφθεί αρμοδίως ώστε να υλοποιηθεί άμεσα και με οριστικό τρόπο η προβλεπόμενη σε καθημερινή και 24ωρη βάση εφημερία γιατρού στην Αμανή.

Πρόβλημα δίχως λύση;

Αναμένοντας τη μεγαλύτερη δυνατή κινητοποίηση οι κάτοικοι της Αμανής απέστειλαν την παρακάτω επιστολή στην Εισαγγελία Χίου, ενημερώνοντας για το πρόβλημα και ζητώντας τη συνδρομή της.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρουν:

«Κάτοικοι και φορείς Αμανής απευθυνόμαστε σε εσάς ως έσχατη προσπάθεια επίλυσης του φλέγοντος ζητήματος ιατρικής κάλυψης της περιοχής της Αμανής.

 Παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων φορέων 19 χωριά στερούνται ιατρικής μέριμνας σε καθημερινή 24ωρη βάση κατά παρέκκλιση του Συντάγματος και της κείμενης νομοθεσίας.

 Το Πολυδύναμο Αγροτικό ιατρείου Βολισσού καθώς και τα τρία αγροτικά ιατρεία της Αμανής (Παρπαριά, Κουρούνια, Βολισσός) εξακολουθούν να παραμένουν ακάλυπτα χωρίς τη στοιχειώδη ιατρική περίθαλψη σε καθημερινή εικοσιτετράωρη βάση λόγω συνεχών μετακινήσεων των αγροτικών μας γιατρών σε άλλες περιοχές χωρίς πρόβλεψη για αντικατάστασή τους.

Συνέπεια τούτου είναι η απουσία Εφημερευόντων γιατρών στην περιοχή της Αμανής καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου γεγονός που οφείλεται στον ελλειπή προγραμματισμό της κεντρικής υπηρεσίας που εδρεύει στο Πυργί, η οποία συστηματικά και πάρα τις συνεχείς οχλήσεις μας αδιαφορεί για την κάλυψη των αναγκών των 19 πλέον απομακρυσμένων από την πόλη της Χίου και μεταξύ τους, χωριών της βορειοδυτικής Χίου, όπως οφείλει .

Η κατάσταση αυτή χρονίζει έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές και μάλιστα για ένα από τα περιστατικά βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα. Επισυνάπτουμε τα έγγραφα που έχουν αποστείλει το τελευταίο διάστημα Στα οποία περιγράφονται οι ενέργειές μας αναλυτικά προκειμένου να σχηματίσετε ολοκληρωμένη εικόνα και ένα επιληφθείτε αρμοδίως.

Σας καλούμε όπως επιληφθείτε αρμοδίως ώστε να υλοποιηθεί άμεσα και με οριστικό τρόπο η προβλεπόμενη σε καθημερινή βάση, εφημερία, γιατρούς στην Αμανή».

Και ο Λαμπρινούδης

Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου προσανατολίζεται και ο πρώην δήμαρχος Π. Λαμπρινούδης έχοντας ήδη αναθέσει τη σύνταξη και κατάθεση της σε νομικό. Όπως επισημαίνει ο κ. Λαπρινούδης υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν φωτογραφίζοντας την επιλογή του Δήμου Χίου να μην έχει οδηγό για το ασθενοφόρο της Αμανής, ενώ προεκλογικά είχε δεσμευθεί ότι θα υπάρχει μόνιμος οδηγός γι αυτό το έργο. «Καταθέτω μηνυτήρια αναφορά κατά του Διοικητή του νοσοκομείου, κατά του δήμου κατά παντός υπευθύνου. Δεν γίνεται αυτοί οι άνθρωποι να έχουν αφεθεί στο έλεος του θεού, χωρίς γιατρό, χωρίς ασθενοφόρο. Υπάρχει κράτος, υπάρχει δήμος υπάρχει νοσοκομείο, υπάρχουν και ευθύνες για όσο έχουν γίνει ως σήμερα κι αυτές θα αναζητηθούν και θα  αποδοθούν», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ