28.2.2014 19:30

Αναβαθμίζονται οι υποσταθμοί της ΔΕΗ

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΡΓΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΧΑΜΗΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ ΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Σημαντικό είναι το έργο της αναβάθμισης των δικτύων που βρίσκεται σε εξέλιξη απο τη ΔΕΔΥΕ, με εσωτερική χρηματοδότηση απο το αποθεματικό της ΔΕΗ. Από πέρσι ξεκίνησε και έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση και αναβάθμιση των δικτύων μέσης τάσης των κεντρικών πυλώνων της πόλης της Χίου και τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες αντικατάστασης των δικτύων χαμηλής τάσης.
Το πρόγραμμα εξελίσσεται με το σύστημα της επανόδου σε κάθε γειτονιά σε τακτά διαστήματα, για να μην μείνει καμία συνοικία πολλές μέρες χωρίς ρεύμα.
«Δεν ολοκληρώνουμε μονοκόμματα τις εργασίες σε κάθε συνοικία, γιατί θα πρέπει να κόψουμε το ρεύμα πολλές μέρες. Ξεκινάμε ένα τμήμα, πάμε σε άλλη συνοικία, επανερχόμαστε στην πρώτη και με αυτή την πρακτική προχωράμε σταδιακά όλες τις φάσεις των εργασιών ανακαίνισης των δικτύων. Έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση των δικτύων μέσης τάσης στις οδούς Κουντουριώτη και Βερίτη, ακολουθούν οι εργασίες αντικατάστασης της χαμηλής τάσης στην Κουντουριώτη, τη Βερίτη, την περιοχή της Ευαγγελίστριας και αν δεν μας καθυστερήσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα το καλοκαίρι θα καλύψουμε το Βροντάδο», τονίζει ο προϊστάμενος της τοπικής υπηρεσίας ΔΕΔΗΕ,  Γιώργος Καλαμάκης.
Είναι χαρακτηρισμένα ως έργα επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα χωρίς βασικό χρονοδιάγραμμα και απόλυτα συγκεκριμένο προϋπολογισμό.
«Το πρόγραμμα εκτελείται με εσωτερική χρηματοδότηση απο τη μητρική εταιρία ΔΕΗ και το κόστος του φτάνει περίπου το 1 εκ. ευρώ το χρόνο. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται και η συντήρηση των δικτύων για κάποια χρόνια», προσθέτει.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ