26.5.2015 19:02

Αναβαθμίζονται οι δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί

ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΕΙΑ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο Π. ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ

Eλαφρά αυξημένος σε σχέση με το φετινό θα είναι ο αριθμός των βρεφών και νηπίων που θα φιλοξενηθούν τη σχολική περίοδο 2015- 2016 στους επτά δημοτικούς  παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.  Σύμφωνα με τον  πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Παντελή Καμπούρη ,θα είναι λίγο περισσότερα από 300, σε αντιδιαστολή με τα 285 της φετινής σεζόν. Η  χρονική περίοδος υποβολής των αιτήσεων  εγγραφής και επανεγγραφής  έχει αρχίσει από τις 11 Μαΐου και  ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου. Θα ακολουθήσει η μοριοδότηση των αιτήσεων και η δημοσιοποίηση της λίστας των  δικαιούχων.

Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι  τα παιδιά των υπαλλήλων του Νομικού Προσώπου  γίνονται δεκτά χωρίς µοριοδότηση.

Αναβάθμιση

Ο Π. Καμπούρης  υποστηρίζει ότι οι αναμενόμενες σίγουρες προσλήψεις  θα δώσουν τη δυνατότητα στο προσωπικό να αποδώσει καλύτερα. Στους άμεσους σχεδιασμούς έχει ενταχθεί και η αναβάθμιση των δύο καλών σταθμών, όπως τους αποκαλεί, του Βρεφονηπιακού  Ομηρούπολης στο Βροντάδο και του Παιδικού Σταθμού  Καλλιμασιάς. Μειώσεις

Απαντώντας  στην κριτική που ασκείται  για τις αυξήσεις στα τροφεία σύµφωνα µε την οικονοµική δυνατότητα των οικογενειών των φιλοξενουμένων νηπίων, υποστηρίζει οι μειώσεις που έχουν επιβληθεί στις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις, υπερκαλύπτουν και απορροφούν τις αυξήσεις που έχουν επιβληθεί στις κατηγορίες των οικογενειών με εισόδημα πάνω από 20.000 ευρώ το χρόνο.

«Για πρώτη φορά πραγματικά οι άνεργοι δεν πληρώνουν τροφεία, αυτό δεν έχει ξανασυμβεί. Από 0 έως 20.000 ευρώ, δεν φορολογούνται, μειώνονται ή παραμένουν στα περσινά επίπεδα. Με  εισόδημα  έως 15.000 ευρώ  τα μειώσαμε  και έως 20.000 ευρώ έμειναν στα ίδια επίπεδα. Πάνω από τις 20.000 αυξάνονται 5 ευρώ κάθε 5.000 ευρώ. Δηλαδή, στην ουσία άνεργους  αντιμετωπίζουμε  όλους όσους  έχουν εισόδημα έως  20.000 ευρώ.  Αυτά είναι τα εγκυρότερα στοιχεία για αυτούς που μας κατηγορούν  ότι επιβάλλαμε αυξήσεις».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ