11.1.2017 13:56

Αναβαθμίζονται με τη χρήση της νέας τεχνολογίας οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στα νησιά

ΝΕΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Τη διαβεβαίωση ότι κανένα νησί, στο οποίο λειτουργούσαν χώροι εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, δεν θα μείνει χωρίς υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), που πλέον αναβαθμίζεται με τη χρήση νέας τεχνολογίας και οι κάτοικοι δεν θα χρειάζεται να μετακινούνται για την πιο απλή διοικητική πράξη, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού.

Aναφέρεται, επίσης, ότι με την δημιουργία του ΕΦΚΑ η κυβέρνηση στοχεύει στην καταπολέμηση των παθογενειών του παρελθόντος- γραφειοκρατία, πολυνομία, ανεπάρκεια, διακρίσεις και ανισότητες- χρησιμοποιώντας για εργαλεία την θέσπιση ενιαίων, δίκαιων κανόνων για όλους, στη βάση των αρχών της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Υπογραμμίζεται εξάλλου ότι ειδικά για τα νησιά ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας και η βούληση της Κυβέρνησης είναι να παραμείνουν- ενοποιημένες πια- οι υπάρχουσες δομές εξυπηρέτησης ασφαλισμένων, όπου μέχρι τώρα υπήρχαν και λειτουργούσαν, σαν κέντρα εξυπηρέτησης ΕΦΚΑ.

Σημειώνεται ότι με την εισαγωγή του νέου ηλεκτρονικού συστήματος, οι νησιώτες θα εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά, άμεσα και χωρίς την ανάγκη της εκτός έδρας μετακίνησης. Πρώτος σταθμός αυτής της κεντρικοποιημένης λειτουργίας του συστήματος, είναι η έναρξη, μέσα στον Ιανουάριο, υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης συνταξιοδότησης, γεγονός που αναβαθμίζει τις υπηρεσίες αλλά και διασφαλίζει την διαφάνεια.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας επισημαίνει ότι με την δικαιολογημένη ανησυχία των υπαλλήλων για το status quo της εργασίας τους, έχει γίνει σαφές από όλες τις πλευρές, πως «η σημερινή κυβέρνηση δε θα ακολουθήσει τα σκοτεινά μονοπάτια του κ. Μητσοτάκη και τα κρυφά σχέδια για απολύσεις της Ν.Δ. Στο καθεστώς λειτουργίας του ΕΦΚΑ, κανένας άνθρωπος δε θα χάσει την δουλειά του, ενώ αυτή τη στιγμή και μέχρι να εφαρμοστεί πλήρως η ενοποίηση των ταμείων, δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο καθεστώς εργασίας των υπαλλήλων».

 
πηγή: imerisia.gr

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ