1.9.2015 12:28

Άμεση προώθηση για πρόσφυγες και μετανάστες

ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΠΕΡΙ ΤΑ 1.200 ΑΤΟΜΑ

Αποσυμφορίζεται σταδιακά η κατάσταση με τους πρόσφυγες που παραμένουν στη Χίο καθώς σήμερα τα μεσάνυχτα το νησί αναμένεται να έχει λιγότερα από 600 άτομα, αριθμό που η Αστυνομία κρίνει ως διαχειρίσιμο.

Όπως σημείωσε στον «π» στέλεχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου τη Δευτέρα στο Μερσινίδι βρίσκονταν 430 άτομα και 800 άτομα μέσα στην πόλη, χωρίς να είχε υπολογιστεί σε αυτούς ο αριθμός των προσφύγων που αφίχθησαν το πρωί της ίδιας ημέρας στο νησί.

Η μετακίνηση των μεταναστών θα γίνει με τα πλοία της άγονης  αλλά και της τακτικής γραμμής μέσα από δύο δρομολόγια με τελικό προορισμό το λιμάνι της Καβάλας και τον Πειραιά. Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ έχουν εκδοθεί 1.200 εισιτήρια και με τα δύο πλοία.

«Παρότι οι μεταναστευτικές ροές είναι αυξημένες σημαντικά τις τελευταίες ημέρες, τα δρομολόγια της άγονης θα μας προσφέρουν σημαντική βοήθεια. Οι μετανάστες έχουν «κόψει» ήδη εισιτήρια και συνεπώς δεν θα χρειαστεί παρουσία πλοίων όπως το «Ελευθέριος Βενιζέλος» ή το «Tera Jet»», σημείωσε στον «π» στέλεχος της Α.Δ. Χίου.

Παρόλα αυτά, όπως εξήγησε ο ίδιος, τα αιτήματα για ενίσχυση με προσωπικό παραμένουν με μοναδικό γνώμονα τη συνεχή ροή των μεταναστών από το νησί προς την ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και την αποφυγή εντάσεων μεταξύ των προσφύγων όπως αυτές καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ