23.5.2015 10:52

Αμεση επαναφορά των Σχολικών Φυλάκων ζητά το υπουργείο Εσωτερικών

Ζητείται από τους δημάρχους να εκδώσουν πράξη κατάταξης των σχολικών φυλάκων και μέχρι τις 5 Ιουνίου και να τη στείλουν στη Διεύθυνση προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης του υπουργείου

Την άμεση επαναφορά των σχολικών φυλάκων στις παλιές τους θέσεις ζητά το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με έγγραφο που έστειλε την Παρασκευή στους δήμους της χώρας

Το έγγραφο φέρει την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον» και με αυτό ζητείται από τους δημάρχους να εκδώσουν πράξη κατάταξης των σχολικών φυλάκων και μέχρι τις 5 Ιουνίου και να τη στείλουν στη Διεύθυνση προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης του υπουργείου. 


Συγκεκριμένα το έγγραφο του υπουργείου αναφέρει:

Σε συνέχεια της αριθμ.ΔΙΔΑΔ/Φ.42Α/οικ.14150/13-5-2015 εγκυκλίου της Δ/νσης Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου μας και ειδικότερα όσον αφορά στην επαναφορά των σχολικών φυλάκων, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Ως γνωστό, την 11η Μαΐου 2015 δημοσιεύτηκε ο ν. 4325/2015 (Α΄47) «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις».

Με τις διατάξεις του άρθρου 18 του νόμου αυτού, ε̟πανασυστήνεται η ειδικότητα καθώς και οι θέσεις των Σχολικών Φυλάκων που καταργήθηκαν δυνάμει του άρθρου 80 τουν.4172/2013.

Σύμφωνα με την αρ. 2 του άρθρου 18 του ν. 4325/15, το προσωπικό αυτό, εφόσον δεν έχει μεταταχθεί/μεταφερθεί βάσει οριστικών πινάκων διάθεσης, μπορεί να επανέλθει στις θέσεις του κατείχε πριν τεθεί σε διαθεσιμότητα ή πριν λήξει η υπαλληλική του σχέση, με εξαίρεση τους υπαλλήλους που έχουν λάβει οριστική σύνταξη (άρθ. 14 ̟αρ.2 ν.4325/15), εφόσον καταθέσει αίτηση εντός δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση του ν.4325/2015, ήτοι έως 21/5/2015, στη Διεύθυνση Προσωπικού του φορέα όπου υπηρετούσε.

Οι υπάλληλοι κατατάσσονται με πράξη του οικείου οργάνου Διοίκησης, σε επανασυσταθείσες θέσεις ειδικότητας ΔΕ Σχολικών Φυλάκων, με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν πριν τη θέση τους σε διαθεσιμότητα ή τη λύση της υπαλληλικής τους σχέσης.

Κατόπιν των ανωτέρω και μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, οι Δήμαρχοι θα πρέπει να προβούν στην έκδοση της προβλεπόμενης στο άρθρο 18 αρ. 2 ν.4325/15 πράξης κατάταξης των σχολικών φυλάκων, βάσει του συνημμένου υποδείγματος, στις θέσεις στις οποίες υπηρετούσαν, με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά την ημερομηνία που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή λύθηκε η εργασιακή τους σχέση...».

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ