2.10.2012 17:48

Άμεση ανάγκη χρηματοδότησης

ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Έκκληση προς τους αρμοδίους προκειμένου να ενισχυθεί με κάθε μέσο η Χίος, μετά την πύρινη καταστροφή του Αυγούστου, απευθύνουν με επιστολή τους οι απόφοιτοι του Οικονομικού Λυκείου Χίου έτους 1964-65.
Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη εκπόνησης ενός προγράμματος με χρονικό ορίζοντα 20ετίας, το οποίο να κατατεθεί από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να χρηματοδοτηθεί από Ευρωπαϊκούς πόρους.
 
«Η συνθήκη του Άμστερνταμ και η συμφωνία της Μαδρίτης, παρέχουν την δυνατότητα στο ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πράσινο ταμείο και ιδιαίτερα στο ΕΣΠΑ να συνδράμουν οικονομικά στο πρόγραμμα μιας ολοκληρωμένης ανάπτυξης του νησιού μας.
 
Ζητάμε και αναμένουμε νε εκδηλωθεί έντονη πολιτική βούληση και να υπάρχουν σοβαρά και γρήγορα αποτελέσματα, προτού κάποιες χιλιάδες κατοίκων και ιδιαίτερα της νέας γενιάς, πάρουν για τρίτη φορά τον δρόμο της ξενιτιάς, γεγονός που θα ερημώσει ακόμη περισσότερο και θα μειώσει κατά πολύ τον ήδη σταδιακά μειωμένο πληθυσμό της Χίου μας»,αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ