13.6.2014 12:46

Άμεσες προσλήψεις προσωπικού στις κοινωνικές δομές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑ.Σ.

Tην πολιτική της υποχρηματοδότησης των κοινωνικών δομών από την ανασχηματισμένη συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καταδικάζει σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου και θεωρεί ότι είναι ανάγκη να χρηματοδοτηθούν κατευθείαν και εξ’ ολοκλήρου από το κράτος, αλλά και να δρομολογηθεί η μονιμοποίηση όλου του προσωπικού.
«Ο Δήμος Χίου ήδη έχει τέτοιο πρόβλημα και στις δομές και στους Βρεφονηπιακούς και στην καθαριότητα.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου απαιτεί:
• Η κυβέρνηση  πρέπει να εγγυηθεί τη χρηματοδότηση για να υπάρχουν αυτές οι δομές, αλλά και να παρθούν μέτρα και για νέες δομές, γιατί οι ανάγκες είναι τεράστιες.
• Πρέπει να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων και να δρομολογηθεί μονιμοποίησή τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αλλά και να προσληφθεί επιπλέον μόνιμο προσωπικό.
• Να εγγυηθεί το κράτος τη μισθοδοσία του προσωπικού και αυτών των δομών. Να αξιοποιηθούν φυσικά και τα κοινοτικά κονδύλια γι' αυτές τις ανάγκες. Αυτά φυσικά αφορούν και το «Βοήθεια στο Σπίτι» και, μιλώντας για το προσωπικό, να μην ισχύσει και να ακυρωθεί ο νόμος που έχει ψηφίσει με την κατ' οίκον φροντίδα συνταξιούχων, που ουσιαστικά πετάει στο δρόμο και τους χρήστες των υπηρεσιών, αλλά και το προσωπικό.
• Ο Δήμος Χίου άμεσα και σε συνέχεια η νέα δημοτική αρχή,  με πίεση προς την  ΚΕΔΕ, πρέπει να ζητήσουν προκήρυξη θέσεων μόνιμου προσωπικού, στο όνομα όλων των δημάρχων της χώρας, απερχόμενων και νέων. Να καταργηθεί η ρήτρα της μίας πρόσληψης για πέντε αποχωρήσεις. Διαφορετικά, με τη λήξη της περιόδου που ισχύει αυτή η ρύθμιση, πάνω από το 70% των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων συνταξιοδοτείται ή δε θα υπάρχει προσωπικό.
• Να αξιοποιηθούν τα προγράμματα της Ε.Ε., «γιατί χρήματα του λαού είναι», αλλά να αξιοποιηθούν εκεί που έχει ανάγκη ο λαός, όπως στις κοινωνικές δομές.
• Να μην υπάρξει καμιά «μηνιαία συνδρομή» ωφελουμένων, όπως προωθεί η Ε.Ε. σε συνεργασία με τη δουλική συγκυβέρνηση της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
Τέλος ο χιώτικός και ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις δομές, πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους, να αντισταθούν, να βγουν στους δρόμους και  να βγάλουν επιτέλους τα σωστά πολιτικά συμπεράσματα, να μην καλλιεργούν τα πολιτικά χωράφια αυτών που τους τσαλαπατούν τη ζωή. Τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα στη Χίο και πανελλαδικά αυτό δυστυχώς δείχνουν.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου σε κάθε περίπτωση, όπως και στο παρελθόν, θα πράξει το καθήκον της, δίνοντας το χέρι σε όποιον σηκώνεται.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ