25.11.2014 18:51

«Άμεσα στρατηγικός σχεδιασμός για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΙΟΥ

 «H απώλεια  Έδρας Τμήματος Τουρισμού να αποτελέσει αφορμή για έναν συνολικό διάλογο με στόχο την εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης  του Πανεπιστημίου Αιγαίου», ζητάει με ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Χίου με αφορμή τον διάλογο που έχει ανοίξει μετά τη μεταφορά του τμήματος από το νησί μας στη Ρόδο.

 «Πέραν των όποιων αρνητικών συνεπειών της συγκεκριμένης απόφασης  η συγκεκριμένη εξέλιξη πρέπει να ειδωθεί και σε συνδυασμό με άλλες αρνητικές παραμέτρους που καθιστούν προβληματικές τις προοπτικές του ακριτικού Πανεπιστημίου Αιγαίου και τις οποίες παραθέτουμε κάτωθι :

  • οι συνέπειες του νόμου Λοβέρδου που αφορά τις μετεγγραφές είναι ιδιαίτερα αρνητικές για τα περιφερειακά Πανεπιστήμια πολλά τμήματα των οποίων «ερήμωσαν». 
  • Η υποχρηματοδότηση των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην λειτουργία τους.
  • Η διασύνδεση των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με τις τοπικές κοινωνίες πρέπει να επανασχεδιασθεί

Προτείνουμε όλα τα ανωτέρω να αποτελέσουν αφορμή για –έστω και καθυστερημένη- έναρξη διαλόγου με θέμα την εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στον διάλογο θεωρούμε ότι πρέπει να συμμετάσχει τόσο ο Πανεπιστημιακός κόσμος όσο και η τοπική κοινωνία μέσω των θεσμικών εκπροσώπων της», αναφέρει μεταξύ άλλων. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ