26.1.2015 16:52

Άμεσα ρεαλιστικό σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

Για αλόγιστες παρεμβάσεις στο περιβάλλον που έχουν ως αντίτιμο τις φυσικές καταστροφές έτσι όπως τις βίωσε και η Χίος το πρωί της Δευτέρας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Χιακή Συμπολιτείας που κάνει λόγο για ανάγκη ολοκληρωμένου ρεαλιστικού σχεδίου αντιπλημμυρικής θωράκισης του νησιού.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Η, προαναγγελθείσα από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, κακοκαιρία, άφησε τη Χίο, στην πόλη και στην ύπαιθρο, με σημαντικές καταστροφές για μια ακόμη φορά. Σπίτια, επιχειρήσεις,  αγροτικές καλλιέργειες, δημόσιες υποδομές, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές οδηγώντας δεκάδες συμπολίτες μας σε απόγνωση.

Αποδεικνύεται, δυστυχώς με τραγικό τρόπο ότι:

  • Οι αλόγιστες παρεμβάσεις στο περιβάλλον (αλλαγή της ροής των χειμάρρων, άναρχη δόμηση, μπαζώματα, ελλιπής καθαρισμός κ.ά.)  έχουν το αντίτιμό τους που καλούνται να «πληρώσουν» οι πολίτες. Η φύση εκδικείται κι είναι καιρός να το συνειδητοποιήσουμε όλοι.
  • Τα πολυδιαφημισμένα αντιπλημμυρικά έργα αποδείχθηκαν στην πράξη ανεπαρκή. Πέντε  χρόνια μετά την μεγάλη πλημμύρα του 2010, ζούμε τα ίδια ακριβώς περιστατικά.

Ως «Χιακή Συμπολιτεία»:

  • Καλούμε το Δήμο Χίου να επισπεύσει-απλοποιήσει τις διαδικασίες καταγραφής των ζημιών και καταβολής αποζημιώσεων για την αποκατάστασή τους.
  • Καλούμε το Δήμο Χίου και την Περιφέρεια να εκπονήσουν ένα ολοκληρωμένο-ρεαλιστικό σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας και να προχωρήσουν σε άμεσες ενέργειες για την υλοποίησή του».

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ