10.10.2013 13:01

Άμεσα έλεγχος στις άγονες γραμμές

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΟΑΕΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

Για ανεξέλεγκτο τρόπο δράσης των εταιριών που δραστηριοποιούνται στις άγονες γραμμές, κάνει λόγο το νησιωτικό Επιμελητήριο που σε επιστολή του στον Υπουργό Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη ζητάει την άμεση λήψη μέτρων με αφορμή την αναβολή τριών δρομολογίων της ΝΕΛ σε γραμμές δημοσίου συμφέροντος εξαιτίας της «εμπλοκής ανεφοδιασμού», όπως σημειώνει η εταιρία σε σχετικό δελτίο Τύπου.

«Η μονομερής και αντισυμβατική αυτή ενέργειας της ΝΕΛ, που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, επιβεβαιώνει την πεποίθησή μας ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες που εξυπηρετούν άγονες γραμμές δρουν ανεξέλεγκτα και με αποκλειστικό γνώμονα τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα, όσον αφορά ακυρώσεις δρομολογίων, καθυστερήσεις και συχνές βλάβες, αφού δεν υφίστανται κανένα έλεγχο ή κύρωση από το αρμόδιο υπουργείο, αδιαφορώντας για τις δυσμενείς επιπτώσεις στην κοινωνική, οικονομική και επιχειρηματική ζωή των νησιών μας.

Επειδή η προκλητική αυτή συμπεριφορά των ναυτιλιακών εταιριών πρέπει να σταματήσει, για να αποκατασταθεί η ακτοπλοϊκή διασύνδεση των νησιών που παραμένουν αποκλεισμένα, μετά την αιφνιδιαστική και απαράδεκτη απόφαση της ΝΕΛ», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο ΕΟΑΕΝ. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ