16.7.2019 10:45

Αμερικάνικος Δήμος δώρισε στολές στους εθελοντές δασοπυροσβέστες των Μεστών

Δεκαέξι ζεύγη πυροσβεστικών στολών δώρισε ο δήμος του Ρίτζφιλντ Νέας Ιερσέης των ΗΠΑ στους εθελοντές δασοπυροσβέστες των Μεστών Χίου.

Τις στολές παρέλαβε στη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό του Ρίτζφιλντ, ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Bουρνούς. Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Χιώτης στην καταγωγή δημοτικός σύμβουλος Ρίτζφιλντ, Δημήτρης Κοντολιός, που είναι επίσης πρόεδρος των Ηνωμένων Χιακών Σωματείων Αμερικής και του Παγχιακού Συλλόγου «Κοραής», καθώς και το τοπικό Χιακό σωματείο Νέας Ιερσέης.

Παρευρέθηκαν ο πρόεδρος και μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Ρίτζφιλντ, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο επισκεπτόμενος τις ΗΠΑ, Μητροπολίτης Χίου Μάρκος, ο πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας Γιάννης Κοντολιός, πολλά μέλη της τοπικής ομογένειας κ.α.

Η Χίος επλήγη σκληρά πριν λίγα χρόνια από καταστροφικές πυρκαγιές, που χτύπησαν τα μαστιχοχώρια της κι ο Δημήτρης Κοντολιός, που είναι υπεύθυνος για τα θέματα των πυροσβεστών στο δημοτικό συμβούλιο Ρίτζφιλντ, όπως είπε ο ίδιος είχε την ιδέα να βοηθήσουν με τον τρόπο αυτό τους εθελοντές δασοπυροσβέστες των Μεστών και την αποστολή τους.

«Είχαμε μια χιώτικη γιορτή εδώ στο διαμέρισμα του Ρίτζφιλντ, στον Β’ Πυροσβεστικό Σταθμό της πόλης, παρουσία του δημάρχου Χίου και του Μητροπολίτη Μάρκου, στους οποίους δόθηκαν ειδικές διακηρύξεις του δήμου μας, της κομητείας, αλλά και της πολιτειακής Βουλής και Γερουσίας της Νέας Ιερσέης», πρόσθεσε. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Αντώνης Δημίδης από το Ρίτζφιλντ δώρισε 5.000 δολάρια στο Πυροσβεστικό Σώμα του διαμερίσματος. Ο κ. Κοντολιός είπε πως υπάρχουν αρκετοί ομογενείς οι οποίοι έχουν εκλεγεί σε τοπικά αξιώματα κι ως Ελληνοαμερικανοί αξιωματούχοι έχουμε υποχρέωση, αφενός προς τους ψηφοφόρους μας κι αφετέρου προς τη μητέρα πατρίδα.

«Είμαι ευτυχισμένος που κατόρθωσα να χρησιμοποιήσω τη θέση μου για να προσφέρω κάτι στην ιδιαίτερη πατρίδα μου και ταυτόχρονα γιατί έτσι ανεβαίνει η εκτίμησης της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στα μάτια της ευρύτερης κοινότητας της περιοχής μας». Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Bουρνούς χαρακτήρισε συγκινητική τη δωρεά του δήμου Ρίτζφιλντ προς την εθελοντική ομάδα δασοπυροσβεστών Μεστών.

«Ήταν και για μένα καλή ευκαιρία να ευχαριστήσω το Ρίτζφιλντ για τη δωρεά και σημειώσω τη σημαντική παρουσία της Χίου στον εθελοντισμό και την δασοπροστασία. Έχουμε εθελοντικές ομάδες σε πάρα πολλά χωριά, τα οποία πέραν της κατάσβεσης -όταν προκύψει η ανάγκη- ασχολούνται και με την πρόληψη των πυρκαγιών», είπε.    Παράλληλα ευχαρίστησε τους ομογενείς που μεσολάβησαν στις δημοτικές υπηρεσίες, αλλά και τον δήμο του Ρίτζφιλντ.

Πριν από λίγα χρόνια, άλλος δήμος της Νέας Ιερσέης είχε κάνει παρόμοια δωρεά πυροσβεστικών στολών προς την εθελοντική ομάδα δασοπυροσβεστών Καλαμωτής Χίου. «Οι εθελοντικές ομάδες επιτελούν έργο με δικά τους χρήματα κι οι δήμοι μπορούν να βοηθήσουν λίγο στο θέμα των στολών. Αυτή τη στιγμή έχουμε 16 νέες στολές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αμέσως. Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι η αλληλεγγύη που επιδεικνύεται προς τους δασοπυροσβέστες μας κι αυτό τους ενθαρρύνει πολύ κι είναι έτοιμοι να κάνουν πολλά περισσότερα για το χωριό τους. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις. Όσοι βοηθούν εθελοντικές προσπάθειες τονώνουν τον εθελοντισμό», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Χίου.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ