21.10.2015 18:42

ΑμεΑ για μια μέρα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ-ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΕΑΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Με πρωτοβουλία της Τροχαίας Χίου και σε συνεργασία με την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον σύλλογο ΑΜΕΑ Χίου, μαθητές της τρίτης τάξης του 1ου Γυμνασίου Χίου βίωσαν τις καθημερινές δυσκολίες στους δρόμους της πόλης, των ατόμων με αναπηρικά αμαξίδια, προβλήματα όρασης και κίνησης. «Τα παιδιά για δύο ώρες θα ζήσουν τη δύσκολη καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρίες. Θα διαπιστώσουν ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε πολλά σημεία της πόλης και η καθημερινότητά τους γίνεται ολοένα και δυσκολότερη από την αδιαφορία και  αναισχυντία ορισμένων ασυνείδητων οδηγών που παρκάρουν σε ράμπες, σε θέσεις ΑΜΕΑ, δεν σταματούν για να περάσει ένα άτομο με αμαξίδιο και διάφορες άλλες κακές συμπεριφορές», δήλωσε ο  Διοικητής της Τροχαίας Χίου Γιάννης Αραμπατζής.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόεδρος του συλλόγου ΑΜΕΑ, Σοφία Μιχάλα «Χαίρομαι που η Τροχαία ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία την οποία θα επαναλαμβάνει μία φορά το μήνα. Πρέπει τα παιδιά να ενημερωθούν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά ώστε αργότερα ως υπεύθυνοι ενήλικες οδηγοί να μην κάνουν τα ίδια λάθη».

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Ορισμένα κάθισαν σε αναπηρικά αμαξίδια, κράτησαν μπαστούνι και πατερίτσες ενώ  άλλα έκλεισαν  τα μάτια τους παριστάνοντας τους τυφλούς  και όργωσαν την πόλη προκειμένου να βιώσουν σε  πραγματικές συνθήκες τις καθημερινές δυσκολίες πρόσβασης των ατόμων με αναπηρίες.

«Διαπιστώσαμε ότι σε πολλά σημεία τα πεζοδρόμια είναι πολύ μικρά και δεν χωράνε πάνω σε αυτά τα αναπηρικά αμαξίδια οπότε οι άνθρωποι αυτοί είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν καταμεσής του δρόμου. Επίσης συχνά η προσβασιμότητα στις ράμπες είναι αδύνατη αφού αυτές έχουν καλυφθεί από παρκαρισμένα αυτοκίνητα», δήλωσαν οι συμμετέχοντες μαθητές. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ