12.1.2015 20:01

Αμ’ έπος, αμ’ έργον στον περιφερειακό

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕI ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Από την Πέμπτη το απόγευμα εγκαταστάθηκε στο χείμαρρο Παρθένη η ανάδοχος εταιρεία P&C DEVELOPMENT και άρχισε τις προκαταρκτικές εργασίες κατασκευής του έργου του 1ου Τμήματος του δρόμου παράκαμψης της πόλης της Χίου, από το γεφύρι της οδού Βερίτη στο Βαρβάσι έως και το γεφύρι της λεωφόρου Ενώσεως  στην εκβολή του χείμαρρου στη Φάρκαινα. Ο εργολάβος  κάνει τις πρώτες αποχωματώσεις  σε απαλλοτριωμένο χώρο, θα ακολουθήσουν καλουπώματα μικρών  διαχωριστικών τοιχίων  και σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής του κύριου δρόμου και της γέφυρας.                                                                                                                          

Σοβαρή

Είναι η ίδια εταιρεία που έχει αναλάβει την ολοκλήρωση του έργου του φράγματος της Κόρης Γεφύρι. Τα έως τώρα δείγματα γραφής της μάλλον αποτελούν εχέγγυο φερεγγυότητας για την ολοκλήρωση των εργασιών  έως το Δεκέμβρη του 2015, όπως ορίζουν οι συμβατικές της υποχρεώσεις. Με ένα εργοτάξιο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες και των δύο έργων.

«Η έως τώρα συμπεριφορά της πείθει ότι είναι σοβαρή  και  θα ανταποκριθεί στα συμβατικά καθήκοντα που έχει αναλάβει», ευελπιστεί  ο δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς.           

 «Το ότι έχει ήδη εγκαταστημένο ένα εργοτάξιο στη Χίο και μάλιστα σε κοντινή απόσταση είναι σημαντικό, αφού θα την διευκολύνει στις διαδικασίες. Είναι ένα τεράστιο έργο, το οποίο πρέπει να στηριχθεί από όλους. Μέσα σε λίγους μήνες καταφέραμε να το ξεμπλοκάρουμε και να το ξεκινήσουμε».                                                                                                              

Χωρίς βάρη

Είναι η τέταρτη ανάδοχος του έργου, αφού είχαν προηγηθεί άλλες τρεις αναθέσεις που δεν είχαν αποδώσει. Ο προϋπολογισμός των εργασιών υπερβαίνει τα 6 εκ. ευρώ, χωρίς το κόστος των απαλλοτριώσεων. Σύμφωνα με το δήμαρχο, είναι απαλλαγμένο από κάθε νομικό βάρος και οι κύριες κατασκευαστικές εργασίες  θα ξεκινήσουν  σε λίγες μέρες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ