24.2.2014 16:51

Αλώβητος ο Οίκος Ναύτη

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΗ

Για νίκη του ναυτεργατικού κινήματος στη Χίο έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΠΕΣ/ΝΑΤ Χίου Μιχ. Ατσίπαπας με αφορμή την απόφαση του Υφυπουργού Υγείας Α. Μπέζε να διατηρήσει τη δομή του Οίκου Ναύτη στη Χίο ως έχει.

Με βάση τη συγκεκριμένη απόφαση μετά την κατάργηση του ΕΟΠΥΥ, δημιουργείται η Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας που περιλαμβάνει το πρώην ΙΚΑ ενώ παραμένει ως έχει ο Οίκος Ναύτου.

Κατά συνέπεια και οι δύο μονάδες που λειτουργούσαν υπό τον ΕΟΠΥΥ στη Χίο εντάσσονται στο νέο σύστημα χωρίς να επέρχεται καμία ουσιαστική μεταβολή ως προς τη δυνατότητα να παρέχονται σε αυτές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας.

«Είναι μία πολύ σημαντική απόφαση δεδομένου ότι για το μέλλον των ναυτικών στο νησί μας και για τις οικογένειές τους δεν αλλάζει τίποτα. Απεναντίας θεωρούμε ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα διότι θα εξαφανιστούν οι ουρές από τα ξημερώματα. Μέχρι και σήμερα επειδή οι ιατροί δούλευαν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10, οι ασφαλισμένοι σχημάτιζαν ουρές έξω από το κτίριο από τα ξημερώματα. Τώρα που θα απασχολούνται για την εξυπηρέτηση του κοινού για 7 ώρες τα πράγματα θα καλυτερεύσουν», είπε ο κ. Ατσίπαπας επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ο εκάστοτε Κεντρικός Λιμενάρχης παραμένει και πρόεδρος του Οίκου Ναύτη.

Ο ίδιος πάντως δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα σενάρια που θέλουν την παραίτηση των ιατρών εξαιτίας του αποκλειστικού χαρακτήρα της απασχόλησης των ιατρών καθώς δεν τους δίνεται πλέον η δυνατότητα να λειτουργούν τα προσωπικά τους ιατρεία.

«Το πραγματικό πρόβλημα θα υπάρξει αν παραιτηθούν οι ιατροί. Εκεί δεν ξέρουμε πως θα επιλυθεί το πρόβλημα», κατέληξε ο κ. Ατσίπαπας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ