13.2.2014 16:58

Αλματώδης αύξηση του χρέους της Τουρκίας το 2013

Το τρέχον έλλειμμα της Τουρκίας αυξήθηκε σημαντικά το 2013 φθάνοντας τα 65 δισ. δολάρια, έναντι των 48,5 δισ. που ήταν τον προηγούμενο χρόνο, ανακοίνωσε την Πέμπτη η κεντρική τράπεζα με φόντο τις ανησυχίες για το οικονομικό μέλλον της χώρας.

Αυτή η σημαντική επιδείνωση, μεγαλύτερη από τις προβλέψεις των αναλυτών, έχει ως κύρια αιτία την επιδείνωση του εμπορικού ελλείμματος της χώρας, διευκρίνισε η κεντρική τράπεζα ανακοινώνοντας τις ετήσιες στατιστικές της.

Αυτό το ετήσιο έλλειμμα είναι το δεύτερο σημαντικότερο που έχει καταγράψει η Τουρκία, έπειτα απ' αυτό του 2011, το οποίο ήταν ύψους 75 δισ. δολαρίων. 

Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί πως για το σύνολο του 2012, το ΑΕΠ της χώρας «έτρεξε» με ρυθμό 2,2%.Ένα ποσοστό που προκαλεί έκπληξη, καθώς τη διετία 2010-'11 η τουρκική οικονομία θύμιζε Κίνα, με ρυθμούς ανάπτυξης 8,9% και 8,8% αντίστοιχα για κάθε έτος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ