Κοινωνία

21/10/14 8:45

τελ. ενημ.: 20/2/18 19:19

Άλλη μια περιπατητική διαδρομή ανοικτή

ΑΝΟΙΞΕ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΛΕΠΤΟΠΟΔΩΝ- ΑΓΙΑΣΜΑΤΩΝ

Την περασμένη Κυριακή έγινε η διάνοιξη του υπέροχου παλιού μονοπατιού από τα Λεπτόποδα για τα Αγιάσματα ( από τα αλώνια στου Παγιάννη ).

Με κέφι και δύναμη πολλοί εθελοντές δούλεψαν για 5 ώρες καθαρίζοντας 1,3 χλμ., απόλαυσαν την διαδικασία και την επιτυχημένη ολοκλήρωση της προσπάθειάς τους.

H θαυμάσια αυτή  πεζοπορική διαδρομή  "Αγιάσματα → Λεπτόποδα" μήκους 6 χλμ. περίπου είναι τώρα κυκλική και προστέθηκε στον κατάλογο των ολοκληρωμένων και βατών διαδρομών της περιοχής.

Με μεθοδικά βήματα ακολουθείται το Όραμα  της Εθελοντικής Ομάδας Διάνοιξης Μονοπατιών Χίου για την δημιουργία του πρώτου δικτύου πεζοπορικών διαδρομών στην Βόρεια Χίο μήκους 50 χλμ., ώστε να υπάρξει αξιολόγηση και πιστοποίηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πεζοπορίας. Το γεγονός αυτό θα είναι πάρα πολύ σημαντικό, αφού η Χίος θα γίνει προορισμός για περιηγητές, φυσιολάτρες και πεζοπόρους, που πάντα αναζητούν νέες προκλήσεις.

Όλοι οι συμμετέχοντες ευχαριστούν θερμά τον εκπολιτιστικό Σύλλογο Λεπτοπόδων για το υπέροχο γεύμα και την εξαιρετική φιλοξενία.

 

 

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση