16.6.2014 10:54

Άλλες 500.000 ευρώ για επεμβάσεις στο «νέο» αλιευτικό καταφύγιο της Βολισσού

Με επιστολή του ο ΕΟΤ παραδέχεται λειτουργικές δυσχέρειες στο υπό παράδοση και χρήση έργο των Λημνιών και ζητά να αντιμετωπιστούν με νέα εργολαβία

«Ένα λιμενικό έργο πρέπει εκτεθεί στα τοπικά καιρικά φαινόμενα ώστε να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για τη συμπεριφορά του και να γίνουν οι διορθωτικές επεμβάσεις που θα ελαχιστοποιήσουν ή θα εξαφανίσουν τα όποια προβλήματα».

Με αυτό ακριβώς το σκεπτικό δικαιολογεί τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στις 29 Μαϊου στο ολοκληρωμένο νέο αλιευτικό καταφύγιο στα Λημνιά ο ΕΟΤ και είχαν ως αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές τα σκάφη ή και να απομακρυνθούν εξαιτίας των δυνατών νοτίων ανέμων, παρά το γεγονός ότι το έργο είχε παραδοθεί προς χρήση λίγες ημέρες πριν.

Ο ΕΟΤ και συγκεκριμένα η Δ/νση Τουριστικών Εγκαταστάσεων επισημαίνει με επιστολή της προς το Δήμο Χίου ότι με αφορμή τα καιρικά φαινόμενα και την συμπεριφορά του λιμενικού έργου, είναι απαραίτητο να προκηρυχθεί νέα εργολαβία 500.000 ευρώ.

Σε αυτήν προβλέπεται, «επέκταση του προσήνεμου μώλου κατά 60μ. Με γωνία 170 μοίρες προς τα νοτιοανατολικά και ο υπήνεμος κατά 25μ. Με σχεδόν οριζόντια κατεύθυνση ώστε να «σταυρώσουν» οι δυο μόλοι»όπως σχετικά αναφέρεται.

Ο ΕΟΤ υποστηρίζει ότι το έργο πρέπει να ενταχθεί στο τρέχον Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ