17.12.2014 18:31

Αλλάζουν τα νούμερα, δεν αλλαζει η ουσία

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Καταψήφισε το σχέδιο προϋπολογισμού έτσι όπως αυτό κατατέθηκε στον συμβούλιο από την πλειοψηφία του περιφερειακού Συμβουλίου, η Αγλαϊα Κυρίτση.

Η επικεφαλής του συνδυασμού Ισχυρό Β. Αιγαίο στην τοποθέτηση της υποστήριξε ότι ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας είναι διεκπεραιωτικός και διαφέρει από τον προηγούμενο που καταψηφίστηκε, μόνο σε κάποια νούμερα κι όχι στην ουσία.

« θα θέλαμε να κάνουμε κλείνοντας ορισμένες επισημάνσεις. Από όλα τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι στόχος σας δεν είναι η υπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου, αλλά των μνημονιακών δεσμεύσεων. Εμφανίζεται ένα ταμειακό διαθέσιμο των 7,8 εκατ. ευρώ το οποίο πάει ολόκληρο για τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού. Γνωρίζουμε ότι πρόκειται απλά για λογιστικές εγγραφές χωρίς αντίκρισμα. Ή μήπως δεν είναι έτσι; Κι αν μας πείτε ότι δεν είναι έτσι, τότε, πώς προκύπτει και πώς το ξοδεύετε όλο το 2015; Το 2016 τι θα κάνουμε; Ή μήπως και το 2016 θα εμφανιστεί λογιστικά ένα νέο πλεόνασμα την ώρα που οι πόροι μειώνονται, ώστε να επιχαίρει και η κυβέρνηση για το εικονικό-λογιστικό πρωτογενές πλεόνασμα;

Για όλους αυτούς τους λόγους καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό και ζητάμε από την περιφερειακή Αρχή και τις αντίστοιχες υπηρεσίες:

  1. Να μας δώσουν αναλυτική ενημέρωση για όλες τις προγραμματικές συμβάσεις που έχει υπογράψει η περιφέρεια, τα ποσά που αφορούν και σε ποιο στάδιο βρίσκονται.
  2. Αναλυτική κατάσταση με τα έργα που αφορούν το Βόρειο Αιγαίο. Ποια έχουν ολοκληρωθεί, ποια είναι σε εκτέλεση και ποια είναι στη φάση δημοπράτησης.
  3. Αναλυτική ενημέρωση για τα δάνεια που αναφέρονται στον προϋπολογισμό. Πότε συνήφθησαν, από ποιους, τι ποσά αφορούν και πού διαυέθηκαν.
  4. Ζητάμε η περιφερειακή Αρχή και το περιφερειακό συμβούλιο να δεσμευτούν ότι άμεσα θα προχωρήσουμε σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού –τον οποίο προφανώς θα υπερψηφίσει σήμερα η πλειοψηφία- προς όφελος της κοινωνίας που υπηρετούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κυρίτση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ