3.10.2016 12:28

Αλλάζουν τα δεδομένα σε κεντρικό λιμένα και Τελωνείο

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ «CHECK IN» ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΧΙΟΥ

Νέα δεδομένα ως προς την είσοδο των επιβατών στη χερσαία ζώνη του κεντρικού λιμένα Χίου αλλά και στον χώρο της αίθουσας επιβατών του Τελωνείου σχεδιάζει το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο,που με απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής θα γίνει το πρώτο λιμάνι στην Ελλάδα που θα εφαρμόσει την ελεγχόμενη είσοδο του κοινού με τη διαδικασία του ηλεκτρονικού «check in».

Πως θα λειτουργεί

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στον «π» ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μ. Μπελέγρης θα τοποθετηθούν μπάρες απαγόρευσης εισόδου σε όλα τα σημεία εισόδου του λιμένα και της αίθουσας επιβατών. Οι συγκεκριμένες μπάρες θα ανοίγουν όταν ο επιβάτης «χτυπήσει» το εισιτήριο του στην ειδική συσκευή που θα αναγνωρίζει το barcode του εισιτηρίου.

«Ο πρώτος λόγος που οδηγούμαστε σε αυτό το μέτρο είναι προκειμένου να ελέγξουμε την ασφάλεια του λιμένα. Ο δεύτερος και ίσως πιο πρακτικός είναι για να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των εισιτηρίων κι έτσι να γνωρίζουμε άμεσα τα ποσοστά που πρέπει να πληρώνει η κάθε ακτοπλοϊκή εταιρία στο Λιμενικό Ταμείο», εξήγησε ο κ. Μπελέγρης.

Και στη νότια πλευρά

 Το συγκεκριμένο μέτρο πάντως θα επεκταθεί και στη νότια πλευρά του κεντρικού λιμένα εκεί δηλαδή που ελλιμενίζονται τα σκάφη αναψυχής. Έτσι οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης σκάφους θα μπορεί να διασφαλίσει μία θέση ελλιμενισμού έγκαιρα πριν την άφιξή του στο λιμάνι. «Με αυτόν τον τρόπο μας δίνεται η δυνατότητα να έχουμε μία πιο πλήρη εικόνα στο νότιο τμήμα, να προγραμματίζουμε καλύτερα και να εξυπηρετούμε αμεσότερα όσους επιλέγουν τη Χίο για την παραμονή τους», εξήγησε ο κ. Μπελέγρης, σημειώνοντας ότι για τον συγκεκριμένο σκοπό θα αναπτυχθεί και ειδική εφαρμογή για έξυπνα κινητά. 

Την εκπόνηση του γενικότερου σχεδίου θα αναλάβει άτομο που σχετίζεται με τα πληροφοριακά συστήματα ώστε μέσα στο 2017 να είναι έτοιμη η μελέτη και να γίνει γνωστό το κόστος του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ