4.10.2013 16:36

Αλλάζουν δρόμους και πεζοδρόμια στον Βροντάδο

ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ. ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Το αργότερο μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει το έργο της εσωτερικής οδοποιίας του Βροντάδου, υποέργο του οποίου αποτελεί το πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για επέμβαση στα πεζοδρόμια του παραλιακού δρόμου.

Σύμφωνα με τον τοπικό αντιδήμαρχο Ν. Νύκτα, οι επεμβάσεις αφορούν κυρίως στα σημεία όπου τα πεζοδρόμια έχουν υποστεί φθορές ενέχοντας έτσι κινδύνους για τους δεκάδες περαστικούς που διέρχονται καθημερινά από το σημείο.

«Έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων για ορισμένα σημεία που πραγματικά είναι επικίνδυνα στα πεζοδρόμια του παραλιακού. Σε ορισμένα σημεία χρειάζονται εξυψώσεις ή άλλες επεμβάσεις. Έτσι μέσα από τις 120.000 ευρώ του προϋπολογισμού θα προβούμε σε μικρής κλίμακας εργασίες ενώ το κυρίως έργο αφορά την εσωτερική οδοποιία του Βροντάδου που θα επέμβουμε με αποκαταστάσεις οδοστρώματος σε σημεία όπου υπάρχει πρόβλημα», είπε ο ίδιος.

Στην τελική ευθεία και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Παράλληλα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παραπέμπεται το ζήτημα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στους εσωτερικούς δρόμους του Βροντάδου που ουκ ολίγες φορές είχε απασχολήσει την επικαιρότητα στο παρελθόν.

Μετά την άστοχη μελέτη και τον πρόχειρο σχεδιασμό του Δήμου Χίου στο συγκεκριμένο ζήτημα, το Σώμα θα κληθεί να τοποθετηθεί επί της τελικής εισήγησης του Τοπικού Συμβουλίου του Βροντάδου που περιορίζει το αρχικό πολυδέδαλο σχέδιο σε μόνο 5 μονοδρομήσεις και αυτές σε κεντρικές εσωτερικές οδούς.

Γεγονός πάντως αποτελεί ότι ενώ η αρχική απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου ήταν ομόφωνη, από τον προηγούμενο Δεκέμβρη μέχρι σήμερα 3 σύμβουλοι διατύπωσαν τις ενστάσεις τους χωρίς να έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής αν αυτές θα συμπεριληφθούν στο κείμενο της τελικής εισήγησης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ