18.5.2015 16:34

Αλλάζει πριν βουλιάξει

ΤΕΛΟΣ Ο ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΕΔΡΑΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΜΕ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

Με μια μεγάλη πρόκληση έρχεται αντιμέτωπη η περιφέρεια, εν όψει της διοργάνωσης του φεστιβάλ μαστίχας. Οι οικονομικές συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί αφήνοντας ελάχιστα κονδύλια για διοργανώσεις πολιτιστικές και άλλες, η αναγνώριση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της μαστίχας από την UNESCO και κυρίως η συνειδητοποίηση ότι γύρω από το μοναδικό αυτό προϊόν και το συγκεκριμένο «brand name» μπορεί να πετύχει και να έχει διεθνή αναγνώριση, κύρος αλλά και ελκτική τουριστική δύναμη η όποια διοργάνωση, το τμήμα τουρισμού και δημοσίων σχέσεων της περιφέρειας επαναχαράσσει στρατηγική αναφορικά με την έκθεση αγροτουρισμού και το φεστιβάλ μαστίχας, ξεφεύγει από τα στενά όρια του δημοτικού κήπου απεγκλωβίζεται από τα ξεπερασμένα πλέον περίπτερα, στρέφεται και προβάλλει όλα τα τοπικά προϊόντα και τους νέους παραγωγούς και διοργανώνει εκδηλώσεις στην περιφέρεια και κυρίως στα χωριά όπου παράγεται το... δάκρυ της μαστίχας.

Η γιορτή φεύγει, το φεστιβάλ έρχεται
Οριστικοί τίτλοι τέλους για τη γιορτή αγροτουρισμού μπαίνουν φέτος. Πέρσι ήταν η πρώτη χρόνια που διοργανώθηκε το φεστιβάλ μαστίχας και με αυτόν τον τίτλο θα πραγματοποιηθεί και η φωτεινή διοργάνωση. «Θέλουμε να δώσουμε ένα νέο στίγμα. Ξεκινήσαμε από πέρσι και θέλουμε ακόμη περισσότερο φέτος να δώσουμε έμφαση στα τοπικά προϊόντα. Το φεστιβάλ θα εμπλουτίζεται από διάφορες εκδηλώσεις σε όλο το νησί κυρίως στα Μαστιχοχώρια με την ευρύτερη έννοια, συναυλίες εκθέσεις ζωγραφικής φωτογραφίας, θα υπάρχει έκθεση τοπικών προϊόντων αλλά σκεφτόμαστε αυτή να πραγματοποιηθεί στην πλατεία Βουνίσιου κι όχι μέσα στο κήπο , χωρίς τα περίπτερα με τη μορφή που τα ξέραμε από τα προηγούμενα χρόνια, αφού πια είναι και φθαρμένα αλλά και πολυέξοδα ως εξοπλισμός» αναφέρει στον "π" η Μ. Κόβα από το υπεύθυνο  τμήμα της περιφέρειας για τη διοργάνωση.

Συζητήσεις
Η ιδέα έχει κατατεθεί και ήδη βρίσκονται σε στάδιο διεργασιών με τον δήμο Χίου, με το Επιμελητήριο  ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις με φορείς για τη συμμετοχή που θα έχει ο καθένας στο Φεστιβάλ, τις δράσεις και τις εκδηλώσεις

Χίος και φεστιβάλ ένα
Ήδη ο χρόνος πιέζει και θα έπρεπε οι υιοί όντες να έχουν καταλήξει στο πλάνο εκδηλώσεων και δράσεων, το γεγονός ότι επιτέλους το φεστιβάλ θα αποκτήσει και ταυτότητα και ένα όνομα αναγνωρισμένο μέσω της μαστίχας διεθνώς είναι Εν απολύσεις θετικό σημείο ως προς την προβολή της διοργάνωσης. Με σωστά και οργανωμένα βήματα και με στοχευμένη δράση μπορεί να ανακτηθεί ο χαμένος χρόνος σε ότι αφορά στην προβολή ώστε να αποτελέσει ενδεχομένως άλλον ένα λόγο επιλογής της Χίου για καλοκαιρινές διακοπές. Το επόμενο διάστημα θα δείξει αν οι εκδηλώσεις θα είναι μια από τα ίδια ή αν επιτέλους θα αποκτήσει ταυτότητα και κυρίως αν οι εκδηλώσεις του θα επεκταθούν σε όλη τη σεζόν κι όχι σε ένα δεκαήμερο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ