3.6.2014 11:36

Αλλάζει όψη ο Όμηρος

ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΕΤΡΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Σημαντικές παρεμβάσεις που στόχο έχουν την ανάδειξη της ιστορικότητας του χώρου της Δασκαλόπετρας ξεκίνησαν από την αρχή της εβδομάδας τα συνεργεία του Δήμου που μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν προχωρήσει στην ολική ανάπλαση από το σημείο της πέτρας του Ομήρου μέχρι και το λιμάνι της περιοχής.

Ήδη τα συνεργεία του αναδόχου έχουν πλακοστρώσει με πέτρα ένα σημαντικό κομμάτι του πεζόδρομου που οδηγεί στο Ιερό της Κυβέλης και στην Πέτρα του Ομήρου, με τον αντιδήμαρχο Ν. Νύκτα να δηλώνει ότι μέχρι τέλος του χρόνου η περιοχή θα έχει αλλάξει όψη ώστε να αναδεικνύεται η μοναδικότητα του χώρου στον επισκέπτη.

Οι εργασίες

Μετά την πλακόστρωση του πεζόδρομου αναμένεται η επέκτασή του μέχρι και την βόρεια έξοδο προς τον κεντρικό άξονα Χίου – Καρδαμύλων ενώ σε δεύτερη φάση θα ξεκινήσουν οι εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου αλλά και των ιστορικών σημείων.

Σύμφωνα με τον κ. Νύκτα εντός του καλοκαιριού ο χώρος θα αναπλαστεί πλήρως με την τοποθέτηση καλλωπιστικών φυτών και  την τοποθέτηση πινακίδων ενώ σε συνεννόηση με την Αρχαιολογία θα φωταγωγηθούν τόσο το Ιερό της Κυβέλης όσο και η Πέτρα του Ομήρου που μέχρι σήμερα παρέμεναν στο σκοτάδι μετά τη δύση του ηλίου.

Οι εργασίες που έχουν συνολικό προϋπολογισμό 384.000 ευρώ αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Στον αέρα ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός

Τα καλά νέα όμως δεν σταματούν εκεί. Σε ότι αφορά στη δημιουργία του Κέντρου Ομηρικής Προβολής έπειτα από καθυστέρηση 2 ετών η επιτροπή του έργου αναμένεται να προκηρύξει τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ώστε να αξιοποιηθεί το κτίριο που μέχρι πρότινος στέγαζε γνωστό εστιατόριο.

Μετά την κατάθεση των ιδεών η επιτροπή θα κληθεί να επιλέξει την καλύτερη ιδέα ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου οι πιστώσεις του οποίου θα εξασφαλιστούν μέσα από κοινοτικούς πόρους. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ