19.11.2015 11:53

Αλλάζει η Λαγκάδα που γνωρίζαμε

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΙΕΥΤΙΚΩΝ

Στο παρά πέντε της εκπνοής του ΕΣΠΑ και με τα χρονοδιαγράμματα να πιέζουν για ολοκλήρωση του έργου μέχρι το τέλος του 2015 ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης οι εργασίες βελτίωσης των υποδομών στο λιμάνι της Λαγκάδας, έργο που αναμένεται να αλλάξει ριζικά την όψη του παραλιακού μετώπου του οικισμού.

«Όλα έτοιμα»

Ήδη χθες οι καταστηματάρχες καφέ και ταβερνών ειδοποιήθηκαν να απομακρύνουν τα τραπεζοκαθίσματά τους από την πλευρά της παραλίας αφού σήμερα το πρωί αναμένεται να ξεκινήσουν οι «πασσαλομπίξεις» σε μήκος 197 μέτρων, δηλαδή από το κατάστημα «Νόστος» μέχρι και το λιμανάκι της περιοχής.

Την αισιοδοξία του ότι το έργο θα ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος εξέφρασε στον «π» ο εργολάβος του έργου Π. Ζενιώδης.

«Όλο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήσαμε όλες τις προκατασκευές με αποτέλεσμα όλα πλέον να είναι έτοιμα. Αύριο (σ.σ. εννοεί την Πέμπτη) αναμένουμε την άφιξη του ειδικού μηχανήματος οπότε και θα ξεκινήσουν οι πασσαλομπίξεις σε όλο το παραλιακό μέτωπο ενώ ο γερανός βρίσκεται ήδη στο λιμάνι από τις αρχές της εβδομάδας», ανέφερε ο ίδιος.

Τι προβλέπει το έργο

Σε ότι αφορά στις εργασίες αυτές αποσκοπούν στην επέκταση του παραλιακού δρόμου από τον υπάρχοντα πεζόδρομο μέχρι το μόλο του οικισμού με σκοπό να δημιουργηθεί χερσαίος χώρος και πεζόδρομος πλάτους από 5 έως 10 μέτρων και σε μήκος περίπου 190 μέτρων, ενώ στο θαλάσσιο μέτωπο δημιουργούνται 51- 53 θέσεις πρόσδεσης σκαφών. Επίσης θα ανακατασκευαστεί ο υπάρχων μόλος μήκους 50μ. επί του οποίου θα τοποθετηθεί φανός για την ασφαλή ναυσιπλοΐα στην περιοχή.

Αναλυτικότερα θα γίνει η κατασκευή έργων υποδομής για την εγκατάσταση δικτύων ηλεκτροδότησης, υδροδότησης, δικτύου πυρόσβεσης καθώς και η κατασκευή δικτύου απορροής όμβριων του περιβάλλοντος χώρου. Επίσης προβλέπεται να κατασκευαστούν δέστρες και ειδικά σημεία για την ανέλκυση / καθέλκυση των σκαφών.

Τέλος θα εγκατασταθούν 8 συνολικά stand με αναμονές σύνδεσης νερού, ρεύματος και τηλεφωνικής γραμμής καθώς και εγκαταστάσεις πυρόσβεσης και ηλεκτροφωτισμός ασφαλείας.

Αναφορικά πάντως με τις προβλέψεις για την ολοκλήρωση του έργου ο Π. Ζεννιώδης διευκρίνισε ότι τα όποια συμπεράσματα θα προκύψουν μέσα στις επόμενες ημέρες αφού αποτυπωθούν τα επιμέρους προβλήματα δημιουργηθούν στον χώρο εκτέλεσης των εργασιών. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ