12.5.2016 17:31

Αλλάζει, για τις ανάγκες της τουριστικής σεζόν

ΝΕΑ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΑ, ΔΕΣΤΡΕΣ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΔΑΠΕΔΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΠΛΩΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑ

Το Λιμενικό Ταμείο Χίου οργανώνει και αναβαθμίζει τις εγκαταστάσεις  του λιμανιού  πριν αρχίσει τυπικά η θερινή σεζόν, με έργα που ενισχύουν  τη σωστή οργάνωση και λειτουργία των χερσαίων και θαλάσσιων υποδομών του.

Πλωτή εξέδρα

Την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι εργασίες  επισκευής της ξύλινης  πλωτής εξέδρας στο νότιο μόλο, που έχει υποστεί φθορές την κακοκαιρία του περασμένου Φεβρουάριου. Θα αντικατασταθούν οι σύνδεσμοι των  τεσσάρων τμημάτων και θα ενισχυθεί η στερέωση της για να αντέχει στις ριπές των κυματισμών, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της και θα είναι έτοιμη να χρησιμοποιηθεί αμέσως .

Αγκυροβόλια

Στα πλαίσια των ίδιων εργασιών θα εγκατασταθούν  70 αγκυροβόλια από τη συμβολή της λεωφόρου Αιγαίου με την οδό Κοκκάλη, μπροστά στην ταβέρνα  La Bussolla   έως και τον τσιμεντένιο μόλο στο νότιο κρηπίδωμα όπου δένουν τα μόνιμα ελλιμενισμένα σκάφη που εξυπηρετούν ανάγκες του λιμανιού και γενικότερα της ναυσιπλοΐας. Στα νέα αγκυροβόλια  θα υπάρχουν τα ανάλογα ρεμέτζα, αγκυρόσχοινα, καδένες  και ότι άλλο απαιτείται  για να ελλιμενίζονται  και να δένουν σωστά τα σκάφη  με όλες τις αναγκαίες παροχές.

«Τώρα τα σκάφη εξυπηρετούνται με δικά τους μέσα. Αυτό το έργο θα μας δώσει τη δυνατότητα να καλύπτουμε τις ανάγκες τους  με δική μας υποδομή,  να προγραμματίζουμε, να ελέγχουμε σωστά τη χωρητικότητα, την πληρότητα, τις άμεσες ανάγκες  των εγκαταστάσεων, την ταυτότητα των ελλιμενιζόμενων σκαφών και των πληρωμάτων τους, να λύνουμε  τα προβλήματα  που παρουσιάζονται  και ότι άλλο απαιτείται για τη σωστή λειτουργία, να φροντίζουμε για την καλύτερη δυνατή  απόδοση των εγκαταστάσεων του χώρου και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και των μόνιμων χρηστών του λιμανιού», δηλώνει ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μιχάλης Μπελέγρης.

Δέστρες – δάπεδο

Στα πλαίσια των ίδιων εργασιών θα εγκατασταθούν δέστρες ( μπίντες ) σε όλη τη χερσαία ζώνη της προκυμαίας και θα αντικατασταθεί  με βιομηχανικό δάπεδο το τμήμα του νότιου πεζοδρομίου που καλύπτεται με κόκκινα τούβλα.

«Αυτό το δάπεδο δημιουργεί πολλά προβλήματα στα σκάφη, οι ιδιοκτήτες τους διαμαρτύρονται, θα αντικατασταθεί με το κατάλληλο βιομηχανικό  δάπεδο που πρέπει να  υπάρχει στους χώρους ελλιμενισμού», συμπληρώνει ο ίδιος

Το συνολικό  κόστος των εργασιών ανέρχεται στις 25.000 ευρώ  θα καλυφθεί από τους πόρους του  Ταμείου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ