5.1.2013 23:19

Αλλαγή σκυτάλης στο Βοτανικό κήπο

ΕΠΙΑΣΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΕΝΤΑΜΗΝΗΤΕΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

 

Αλλαγή φρουράς στο Βοτανικό κήπο Β. Αιγαίου στην περιοχή του Αγ. Τρύφωνα Νενήτων. Τη σκυτάλη παρέλαβαν για το επόμενο πεντάμηνο η γεωπόνος Δέσποινα Βατάκη και ένας εργάτης γενικών καθηκόντων από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για την καταπολέμηση της ανεργίας, στους οποίους θα προστίθενται και κάποιοι έκτακτοι συνεργάτες όταν χρειάζεται να καλύπτονται κι’ άλλες ανάγκες.

Από τις 2 Ιανουαρίου βρίσκονται στο πόστο τους και ο φακός του «π» τους αποθανάτισε σε ώρες εργασίας. Οι νέοι εργαζόμενοι θα καλύψουν τις ανάγκες των εγκαταστάσεων έως το τέλος του Μαΐου 2013 και ευχή όλων να βρεθεί λύση για τη συνέχιση των εργασιών φροντίδας των φυτεύσεων και εξυπηρέτησης των προγραμμάτων ξενάγησης.

 

Προσθήκες

Σύμφωνα με τον Π. Στεφάνου έως το τέλος του μήνα θα ενταχθεί στην υποστήριξη των δράσεων του Βοτανικού και η Εταιρεία Δημοτικών Ακινήτων, ενώ παράλληλα θα δημοπρατηθεί η λειτουργία του αναψυκτηρίου για να καλύπτονται οι ανάγκες των προγραμματισμένων ξεναγήσεων των σχολείων που θα αρχίσουν και πάλι τον Φεβρουάριο και των άλλων επισκέψεων.

Το νέο κλιμάκιο μετά τις πρώτες μέρες προσαρμογής συνεχίζει τις εργασίες συντήρησης των φυτεύσεων της καλλιέργειας μαστίχας, του άλσους των πεύκων,  των παραθαλάσσιων και υδρόβιων φυτών, του οπωρώνα, της χαμηλής βλάστησης, των φρύγανων, των καλλωπιστικών φυτών, των φυτών του θερμοκηπίου, των αναβαθμών και των πρανών με την τοπική χλωρίδα, των υδάτινων κατασκευών, των κτιριακών εγκαταστάσεων και του αμφιθεάτρου, που πρέπει να είναι σε ετοιμότητα να φιλοξενήσουν τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ