21.4.2012 16:54

Αλλαγή Σκυτάλης στη "Βιβλιοθήκη Κοραή" (VIDEO)

Ανέλαβε τα καθήκοντα του την Παρασκευή το νέο Εφορευτικό Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης Κοραή. Ο πρόεδρος της απερχόμενης διοίκησης  Π. Καλογεράκης, «παραδίδοντας τα ηνία» μετά από επιτυχημένη θητεία τριών ετών ενημέρωσε τα νέα μέλη για όλα τα θέματα που αφορούν το αντικείμενο δράσης  του οργανισμού «συνοπτικά αλλά με ακρίβεια και υπευθυνότητα», όπως τόνισε. Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα οικονομικά δεδομένα, τα γενικά,  τα τρέχοντα θέματα και τονίστηκε  ότι με λίγα χρήματα, ελάχιστους μόνιμους υπάλληλους, αλλά με συνετή διαχείριση και κυρίως με πολύ αγάπη για το αντικείμενο, καταφέρνουν το μόνιμο προσωπικό και η εκάστοτε εφορευτική επιτροπή να συντηρούν το πολύτιμο για τη Χίο και την Ελλάδα οργανισμό και να παράγουν έργο που πολλές φορές υπερβαίνει τις οικονομικές, λειτουργικές και οργανωτικές του δυνατότητες.

Όπως τόνισε ο Π. Καλογεράκης, «στο ταμείο» της βιβλιοθήκης βρίσκονται αυτή τη στιγμή μόνο 97.601,55 ευρώ, εκ των οποίων διαθέσιμα και αναλώσιμα είναι μόνο 3.853 ευρώ, αφού τα υπόλοιπα 93.747, 70 ευρώ προέρχονται από ιδιωτική δωρεά και  είναι κατατεθειμένα στην Εθνική Τράπεζα και διατίθενται αποκλειστικά και μόνο για τη συντήρηση  λειτουργίας του συντητηρίου. Υπάρχουν ακόμη 2.500 δολάρια Αμερικής από δωρεά ομογενών και αναμένεται η κρατική επιχορήγηση των 10.000 ευρώ που είναι άγνωστο πότε θα παραληφθεί.

Οι τρέχουσες οφειλές ανέρχονται σε 11.511 ευρώ, σύμφωνα με τα υπάρχοντα παραστατικά και 480 ευρώ που οφείλονται για επισκευαστικές εργασίες  στη διαχείριση του διαμερίσματος της οδού Ηροδότου 3 στην Αθήνα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ