2.4.2015 8:34

Αλλαγές στις γραμμές Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη

Αλλαγές, έστω και προσωρινές τέθηκαν σε ισχύ στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Την αρχή κάνει η Blue Star καθώς στη γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη δρομολογήθηκε το Blue Star Patmos, αντί του Blue Star 1 το οποίο θα επανέλθει στη γραμμή στις 10 Μαϊου.

Να σημειωθεί ότι το «Patmos» κάθε Τρίτη στις 01.35 το πρωί θα προσεγγίζει τα Ψαρά προερχόμενο από Χίο. Επίσης το πλοίο θα προσεγγίζει το λιμάνι των Ψαρών κάθε Παρασκευή προερχόμενο από τον Πειραιά. Με τον τρόπο αυτό τα Ψαρά θα έχουν μία φορά την εβδομάδα απευθείας σύνδεση με την Πειραιά.

Η απευθείας σύνδεση των Ψαρών με τον Πειραιά θα διακοπεί στις 5 Μαΐου και θα συνεχιστεί από το Blue Star 1, καθώς ο Δήμαρχος Ψαρών Κ. Βράτσανος είναι κατηγορηματικός αναφορικά με την περίληψη του δρομολογίου στο κύριο σκέλος Πειραιά- Χίο - Μυτιλήνη. "Έχουμε πλέον ανάδοχο της γραμμής για δύο χρόνια και επομένως τουλάχιστον ως προς αυτό είμαστε εξασφαλισμένοι για την εκτέλεση του δρομολογίου. Η Blue Star ως μειοδότης στο άγονο σκέλος του δρομολογίου θα επιδοτείται για την κάλυψη του σκέλους των Ψαρών", δήλωσε στο politischios.   

Το «Αριάδνη» από την άλλη πλευρά θα αναχωρεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τον Πειραιά για Χίο και Μυτιλήνη στις 21.00 το βράδυ. Από Μυτιλήνη θα αναχωρεί στις 20.00 το βράδυ κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή ως τις 21 Ιουνίου. Διαφοροποιημένο θα είναι το πρόγραμμα του πλοίου κατά τις ημέρες του Πάσχα.

 

Συνεχίζει το «Nissos Mykonos»

Το «Νήσος Μύκονος» θα είναι σταθερό στην άγονη γραμμή του Βορείου Αιγαίου ως τις 30 Απριλίου. Δεδομένου ότι μέχρι τότε έχει παραταθεί η δρομολόγησή του στη γραμμή με απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Κατά πάσα πιθανότητα το πλοίο θα συνεχίσει να συνδέει τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με την Καβάλα καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ