21.10.2013 11:17

Αλλαγές στη ΔΟΥ Χίου

ΠΟΙΟΥΣ ΟΡΙΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Τα γνωστά ερωτηματικά για τον τρόπο λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Χίου επαναφέρει στο προσκήνιο η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία καταργεί προϊσταμένους στις κατά τόπους Εφορίες μετονομάζοντάς τους σε τμηματάρχες με την ανάλογη περικοπή των επιδομάτων στους μισθούς

Για τη Χίο όπως ήταν γνωστό συγχωνεύτηκαν αρκετά τμήματα ενώ με βάση την απόφαση του Υπ. Οικονομικών που αναρτήθηκε την Παρασκευή στο διαδίκτυο προκύπτουν 3 τμηματάρχες.

Ειδικότερα ο εφοριακός Ζ. Στρογγυλός αναλαμβάνει τμηματάρχης στο Τμήμα Εσόδων το οποίο αποτελεί συγχώνευση των πρώην τμημάτων Λογιστικού, Εσόδων και Εξόδων, ο εφοριακός Ν. Φράγκος αναλαμβάνει τμηματάρχης στο Τμήμα Συμμόρφωσης και Σχέσεων με τους φορολογουμένους, η εφοριακός Α. Φραγκάκη αναλαμβάνει χρέη τμηματάρχη στο Τμήμα Διοικητικής και Μηχανογραφικής υποστήριξης ενώ γενική προϊσταμένη της ΔΟΥ Χίου παραμένει η Α. Παπαλά.

Ωστόσο από τους ίδιους τους εφοριακούς διατυπώνονται σειρά ερωτημάτων σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των νέων τμημάτων αφού συμπυκνώνουν πολλά ανόμοια αντικείμενα μεταξύ τους.

«Αν εξαιρέσει κανείς το Τμήμα Εσόδων που η σύμπτυξη των αρμοδιοτήτων του ήταν κάτι που θέλαμε και εμείς οι ίδιοι, τα υπόλοιπα τμήματα θα παρουσιάσουν πρόβλημα στη λειτουργία τους. Επιπλέον η ΔΟΥ Χίου έχει φορτωθεί το βάρος των ήδη καταργημένων τμημάτων που έχουν μεταφερθεί στη ΔΟΥ Μυτιλήνης, οι πολίτες ταλαιπωρούνται και εμείς αν και πλέον δεν είναι στην ευθύνη μας μεσολαβούμε για να τους εξυπηρετήσουμε», ανέφερε στον «π» στέλεχος της Εφορίας Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ