24.2.2015 18:58

Άλλα πρόσωπα, ίδια φιλοσοφία

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΧΩΡΩΝ ΠΑΡΚΙΓΚ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ

Δεν προτίθεται να αλλάξει σχεδιασμό στο θέμα των χώρων στάθμευσης, η δημοτική αρχή. Θα ακολουθήσει τη φιλοσοφία και πρακτική των πρώην δημοτικών αρχών  Βρουλή και Λαμπρινούδη που  επανέφεραν τα αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης, καταργώντας τον κυκλοφορικό σχεδιασμό  «κέντρο χωρίς αυτοκίνητα» που προσπάθησε να οργανώσει,  να εφαρμόσει - ταυτόχρονα με την εκτεταμένη ελεγχόμενη στάθμευση - και το πλήρωσε με εκλογική αποδοκιμασία  η δημοτική αρχή Μεννή.                                       

Προσβασιμότητα - Αποφόρτιση

Ό δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς υποστηρίζει  ότι  με τη δημιουργία χώρων στάθμευσης στις παρυφές του κέντρου και τις συνοικίες θα αποφορτισθεί αισθητά ο κεντρικός κυκλοφοριακός πυρήνας, αφού ο κόσμος θα έχει κοντινή πρόσβαση στους ζωτικούς προορισμούς. Με αρχιτεκτονικό σκεπτικό λέει ότι χωρίς να έχει αυτή την αρμοδιότητα και την υλικοτεχνική υποδομή ο δήμος υποκαθιστά το ρόλο της πολιτείας.

«Το κράτος θα  έπρεπε να υποχρεώνει τους  ιδιοκτήτες  να κατασκευάζουν  χώρους στάθμευσης  σε κάθε οικία και κτίριο. Έχει θεσπισθεί νόμος, αλλά δεν εφαρμόζεται. Εμείς προσπαθούμε να διευκολύνουμε τον κόσμο, χωρίς να δημιουργούμε προβλήματα και ανισότητες».                                                                                                                                                      

Τα αιτήματα

Η Οικονομική Επιτροπή έχει εγκρίνει κονδύλι ύψους 45.000 ευρώ για την ενοικίαση χώρων κοντά στο εμπορικό κέντρο και σε χωριά,  όπου έληξαν οι ενοικιάσεις των χώρων στάθμευσης και πρέπει να ανανεωθούν η να αποκτηθούν άλλοι. Προς το παρόν ενδιαφέρον για ανανέωση της ενοικίασης στις παρυφές του κέντρου έχει επιδειχθεί για το χώρο στάθμευσης  στη διασταύρωση των οδών Μ. Λιβανού και Ι. Σόδη (πρώην Μουσείου), στην προκυμαία.

Η Τεχνική Υπηρεσία ενεργεί με οδηγό  τις  προτάσεις που έχουν καταθέσει τα τοπικά συμβούλια. Οι όροι και οι προδιαγραφές έχουν καθοριστεί και η διακήρυξη θα δημοσιευθεί σε λίγες μέρες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ