16.10.2014 9:33

Αλβανική βεντέτα πίσω από το φονικό της Εγκρεμού;

- ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 40ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία από την πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του νησιού δολοφονία που σημειώθηκε σχεδόν μία ώρα πριν τα μεσάνυχτα στην οδό Εγκρεμού και κάτω από συνθήκες που παραπέμπουν σε επαγγελματικό χτύπημα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θύμα της δολοφονικής επίθεσης είναι ένας 40χρονος Αλβανός, πατέρας δυο παιδιών, που διέμενε μόνιμα στη Χίο και ο οποίος δέχθηκε γύρω στις 23.00 το βράδυ της Τρίτης πολλαπλούς πυροβολισμούς, μοιραίους όπως αποδείχθηκε για τη ζωή του. 
Το θύμα περπατούσε στην οδό Εγκρεμού επιστρέφοντας προφανώς στην οικία του όταν στο μέσο του δρόμου δέχθηκε τους πυροβολισμούς. Όπως προκύπτει και από το γεγονός ότι το περιστατικό δεν έγινε διόλου αντιληπτό από τους περίοικους, προφανώς ο δράστης χρησιμοποίησε σιγαστήρα για το έγκλημα και αμέσως μετά διέφυγε.
Ουδείς άκουσε πυροβολισμό, ουδείς άνθρωπο να καλεί σε βοήθεια.
Ο αιμόφυρτος 40χρονος έγινε αντιληπτός λίγα λεπτά αργότερα από διερχόμενο στην περιοχή πολίτη, που άμεσα κάλεσε την Αστυνομία και το «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο. Δυστυχώς το θύμα άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά την μεταφορά του στο Νοσοκομείο, ενώ την περιοχή του εγκλήματος απέκλεισαν άνδρες της Αστυνομίας που ξεκίνησαν άμεσα τις έρευνες για στοιχεία.

Πάγωσαν
Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν στον «π» ότι δεν υπήρξε η παραμικρή ένδειξη ότι κάτω από τα σπίτια τους λάμβανε δράση έγκλημα. «Δεν ακούσαμε απολύτως τίποτα. Πιο πολύ η παρουσία της Αστυνομίας μας απέσπασε την προσοχή και η ανάρτηση της είδησης στα ηλεκτρονικά μέσα. Δεν είχαμε ιδέα ότι συνέβαινε κάτι στην Εγκρεμού. Μόλις το συνειδητοποιήσαμε, φοβηθήκαμε και ανησυχήσαμε γιατί τέτοια πράγματα δεν συμβαίνουν εύκολα στη Χίο».

Ενδείξεις βεντέτας
Όλη τη νύχτα αστυνομικοί της Σήμανσης ξεσκόνιζαν την περιοχή για ευρήματα και στοιχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ότι μπόρεσαν να εντοπίσουν εστάλησαν χθες στα εργαστήρια της Αστυνομίας στην Αθήνα και αναμένουν αποτελέσματα. Ωστόσο ο «επαγγελματικός» τρόπος με τον οποίο έγινε το έγκλημα αφήνει στοιχεία για την ύπαρξη βεντέτας μεταξύ της οικογένειας του δράστη και του θύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του «π», ο αδελφός του 40χρονου θύματος είχε εμπλακεί πριν ένα περίπου χρόνο σε δολοφονία δυο ομοεθνών του. Ο αδελφός των δυο θυμάτων είχε ορκιστεί εκδίκηση, με αποτέλεσμα η προσοχή των Αστυνομικών να μην έχει περιοριστεί στη Χίο, αλλά και στην Αλβανία, υπό την υπόνοια ότι από εκεί δόθηκε η εντολή για την δολοφονία του 40χρονου.  
«Είτε ο δράστης ήρθε στη Χίο με σκοπό την διενέργεια του φόνου, είτε έδωσε εντολή να γίνει η εκτέλεση. Σε κάθε περίπτωση αναζητούμε κάθε πιθανή αιτία και ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε νεότερα», αναφέρουν πηγές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου στον «π».
Να σημειωθεί ότι το θύμα διέμενε νόμιμα στη Χίο αρκετά χρόνια.

Η χθεσινή ανακοίνωση της Αστυνομίας για το περιστατικό ανέφερε:
«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός 40χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος βρέθηκε νεκρός, χθες (14.10.2014) το βράδυ σε δημοτική οδό στην πόλη της Χίου.
Ειδικότερα, από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, προέκυψε ότι ο 40χρονος έφερε εμφανή τραύματα από πυροβόλο όπλο, σε διάφορα σημεία του σώματός του.
Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ