21.7.2016 17:19

«Αλάτι στην πληγή» της κακομοιριάς μας η ανοικτή Προκυμαία

- ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΕΜΠΟΡΟΙ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ ΧΩΡΟ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠ’ ΟΥΔΕΝΙ ΒΑΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ

Προτάσσουν τη λογική οι επαγγελματίες της προκυμαίας απέναντι στην άποψη του Λιμεναρχείου Χίου να επιτραπεί για πρώτη φορά μετά από χρόνια, η ελεύθερη διέλευση αυτοκινήτων και δικύκλων στην προκυμαία για ολόκληρη την καλοκαιρινή περίοδο.

Με δηλώσεις τους στον «π», σημειώνουν ότι εναντιώνονται στην κατάργηση ενός μέτρου που εδώ και χρόνια λειτουργούσε τονωτικά για τις επιχειρήσεις τους ενώ αποτελούσε επιπλέον κίνητρο για τον κόσμο να επισκεφθεί την παραλιακή ζώνη κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Στάση αναμονής από το Λιμενικό Ταμείο

Μπορεί το Λιμεναρχείο να θεωρεί ότι η κίνηση και ο αριθμός των πεζών είναι περιορισμένοι και συνεπώς δεν συντρέχουν λόγοι απαγόρευσης κυκλοφορίας των οχημάτων, όμως το Λιμενικό Ταμείο φαίνεται να τηρεί στάση αναμονής.

Με δηλώσεις του στον «π» ο Μ. Μπελέγρης επεσήμανε ότι παρότι συμμερίζεται τις απόψεις του Λιμενάρχη, όλα τα δεδομένα θα τεθούν στη Λιμενική Επιτροπή όπου θα ληφθεί η βέλτιστη απόφαση.

«Η Λιμενική Επιτροπή θα συνέλθει την ερχόμενη εβδομάδα. Εκτιμώ λοιπόν ότι εάν αποφασίσουμε κάποιο μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί από την επομένη κιόλας», σημείωσε ο ίδιος χωρίς να θέλει να προεξοφλήσει την οποιαδήποτε απόφαση.

Ομόφωνα κλείσιμο

Την ανάγκη εφαρμογής του μέτρου για μία ακόμη χρονιά υπογράμμισε με δηλώσεις του στον «π» ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης Κ. Βεζέρης.

Κ. Βεζέρης- Εκπ. καταστηματαρχών εστίασης

«Σαφώς το κλείσιμο του ενός ρεύματος κυκλοφορίας για τις βραδινές ώρες και η απόδοσή του στους πεζούς είναι ένα μέτρο που ωφελεί όλους μας και έχει αποδώσει σημαντικά στο παρελθόν. Ο κόσμος μπορεί να κυκλοφορεί άνετα γιατί η προκυμαία ησυχάζει από τους θορύβους των αυτοκινήτων και των δικύκλων», ανέφερε.

Β. Πούλος – Γλυκά «Σαραντής»

«Προφανώς θα πρέπει να κλείσει η προκυμαία. Το πρόβλημα εδώ και χρόνια δεν είναι οι πεζοί. Το πρόβλημα είναι η φασαρία. Είναι ένα μέτρο που μας ανακουφίζει από αυτή. Θα παρακαλούσα όμως εκτός των άλλων να προσέξουμε και το ζήτημα των δικύκλων. Είναι ίσως το σημαντικότερο πρόβλημα για όσους δραστηριοποιούνται στην προκυμαία».

Π. Μονής – Συνιδιοκτήτης “Marine Café”

«Ο δρόμος θα πρέπει να κλείνει. Τα απογεύματα που η Απλωταριά είναι ανοιχτή να κλείνει μετά τις 9 το βράδυ και τις υπόλοιπες ημέρες λίγο νωρίτερα. Ο πεζός θα πρέπει να ευχαριστιέται την βόλτα του στην προκυμαία».

Νίκος Χαβιάρας- Ιδιοκτήρης Longhorn Steak house

«Νομίζω ότι πρόκειται για ένα σημαντικό μέτρο που απ’ όσο ξέρω εφαρμόζεται κάθε χρόνο. Έτσι θα πρέπει να εφαρμοστεί και φέτος». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ