4.8.2016 15:50

Ακυρο το "Plan B"

Μουζάλας: «Θα δοκιμαστούμε σκληρά αν ξαναρχίσουν οι ροές προσφύγων »

Στη διάψευση του δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Bild, σύμφωνα με το οποίο ζήτησε την άμεση εκπόνηση ενός «Σχεδίου Β» για το προσφυγικό ζήτημα στην περίπτωση που καταρρεύσει η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, προχώρησε εκ νέου σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

«Οι ροές δεν έχουν αυξηθεί. Πέρυσι είχαμε 4.000 έως 8.000 καθημερινά. Φέτος, δεν ξεπερνούν καθημερινά τους 100 οι μετανάστες. Αυτό δεν μας κάνει λιγότερο ανήσυχους, βέβαια. Το προσφυγικό για εμένα είναι πάντα πρώτο θέμα. Τα πράγματα δεν είναι ούτε καλύτερα, ούτε χειρότερα. Το προσφυγικό δεν λύνεται, εμείς κάνουμε διαχείριση της κρίσης», δήλωσε ο υπουργός, ενώ συνέχισε σχολιάζοντας τη συμφωνία Τουρκίας – ΕΕ.

«Αν ακυρωθεί η συμφωνία με την Τουρκία θα δοκιμαστούμε σκληρά, αν υποθέσουμε ότι θα αρχίσουν ξανά οι ροές. Το φοβόμαστε και προετοιμαζόμαστε. Καμία χώρα δεν είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο. Σχεδιάζουμε το πρώτο πλάνο, το δεύτερο πλάνο. Αν ξαναρχίσουν τα ρεύματα οι κινήσεις θα είναι by the book. Θα είναι δοκιμασία, το ξαναλέω. Δεν θα καταστραφούμε, δεν θα πεθάνουμε, αλλά θα είναι μια δύσκολη κατάσταση».

Η επιχείρηση στην Ειδομένη ήταν μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην Ελλάδα στο Προσφυγικό

Αναφερόμενος στην Ειδομένη δήλωσε δε, ότι η επιχείρηση στην Ειδομένη ήταν μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην Ελλάδα στο Προσφυγικό, ενώ μίλησε ανοιχτά και για τις ευθύνες που φέρει για την κατάσταση στο Ελληνικό.

«Για το Ελληνικό φέρω μεγάλη ευθύνη. Ρίξαμε το βάρος μας στην Ειδομένη. Ηταν αναγκαίο γιατί είχε και τεράστιο οικονομικό κόστος. Πραγματικά αισθάνομαι άσχημα. Είναι καλά οργανωμένο βέβαια όσον αφορά τις δομές».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ