18.6.2014 12:51

Ακυβέρνητη θαλαμηγός στις Οινούσσες

Μήλο της έριδος ανάμεσα στο Λιμεναρχείο Χίου και την Τουρκική Ακτοφυλακή, αποτέλεσε ακυβέρνητη θαλαμηγός αμερικανικής σημαία που εξέπεμψε σήμα κινδύνου σε θαλάσσια περιοχή ΒΑ των Οινουσσών.

Το σκάφος με πλήρωμα δύο Τούρκους επιβαίνοντες εντοπίστηκε από το Λιμενικό στα πλαίσια της επιχείρησης «Ποσειδών 2014» κατά την προγραμματισμένη περιπολία. Όμως στο σημείο έσπευσε λίγο αργότερο και σκάφος της Τουρκίας που ζήτησε να πάρει την θαλαμηγό στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Μετά τις συστάσεις του Λιμεναρχείου Χίου, να φύγει διότι βρίσκεται σε ελληνικά χωρικά ύδατα η Τουρκική Ακτοφυλακή υποχώρησε και έτσι το ακυβέρνητο σκάφος μεταφέρθηκε με τη βοήθεια του ρυμουλκού «Μιχάλης Σ.» στο λιμάνι της Χίου.

Κατά τον έλεγχο δεν προέκυψε καμία ένδειξη παραβατικής πράξης που να συνδέεται με διακίνηση μεταναστών ή μεταφορά ναρκωτικών και όπλων καθώς διαπιστώθηκε ότι το σκάφος θα παραδίδονταν στην Αλικαρνασσό και συγκεκριμένα σε Αμερικανό υπήκοο.

 Από το Κεντρικό Λιμεναρχείου Χίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «JUNO», μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ