23.7.2015 15:56

Ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά μας και τη Σμύρνη θέλει η Θεσσαλονίκη

ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την προώθηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Β. Αιγαίου και της Σποράδες προέταξαν οι ομάδες εργασίας του Συμβουλίου Φορέων Λιμένος Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή της διοίκησης και στελεχών της ΟΛΘ ΑΕ, με στόχο τον προγραμματισμό των μελλοντικών δράσεων για ζητήματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο πρόεδρος του ΔΣ της ΟΛΘ ΑΕ, Γιάννης Παντής, ανέφερε ότι η διοίκηση θα αναλάβει πρωτοβουλία για συνάντηση με τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, προκειμένου να προωθηθεί η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες και νησιά του Αιγαίου. Παράλληλα, τόνισε πως η ΟΛΘ ΑΕ θα υποστηρίξει κάθε προσπάθεια φορέα που θα μπορούσε να επενδύσει για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σποράδων επισημαίνοντας παράλληλα την προτεραιότητα που έχει η δημιουργία ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης – Σμύρνης.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Δημήτρης Μακρής, επισήμανε ότι η διοίκηση θα αναλάβει συγκεκριμένη πρωτοβουλία ενημερώνοντας το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για την επαφή με τους ακτοπλόους, με σκοπό την διερεύνηση της δυνατότητας επαναλειτουργίας ακτοπλοϊκών συνδέσεων από τον λιμένα της Θεσσαλονίκης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ