25.1.2016 13:24

Ακριβό μου καύσιμο

Πρωτιά και πάλι καταγράφει το νησί μας στο ακριβό καύσιμο αφού η   μηνιαία τιμή του σε σχέση με τη γειτονική Λέσβο και Σάμο είναι 7 λεπτά ακριβότερη από ότι στην Μυτιλήνη και 2 λεπτά ακριβότερη από την Σάμο.

Η λεπτομερή καταγραφή των ημερήσιων μηνιαίων τιμών έγινε για το μήνα  Δεκέμβριο από το Εργατικό Κέντρο Χίου και την Ένωση Εργαζόμενων καταναλωτών Ελλάδος-Παράρτημα Χίου οι οποίοι με ανακοίνωση τους επισημαίνουν ότι είναι αξιοσημείωτο οι τιμές των καυσίμων να μειώνονται διεθνώς και στη Χίο να παραμένουν ίδιες αλλά και με αυξητικές τάσεις.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Τα συμπεράσματα που εξήχθησαν και προκύπτουν από την έρευνα είναι ότι η μέση μηνιαία τιμή των καυσίμων στη Χίο παρουσιάζει και πάλι σημαντική διαφορά από τις αντίστοιχες της Λέσβου και της Σάμου, οι οποίες καταγράφονται αναλυτικά στον πίνακα που επισυνάπτεται.                                                                                        Ως φυσικό επακόλουθο, δημιουργείται η εύλογη απορία γιατί η Χίος να παρουσιάζει για ακόμη ένα μήνα τόσο αυξημένες τιμές καυσίμων σε σχέση με τις υπόλοιπες γειτονικές νησιωτικές περιοχές, Λέσβο και Σάμο,  ερώτημα στο οποίο απαιτούμε να λάβουμε σαφή απάντηση από κάθε αρμόδιο και εμπλεκόμενο φορέα.   Είναι αξιοσημείωτο ότι ενώ η τιμές των καυσίμων διεθνώς μειώνεται, στη Χίο όχι μόνο παραμένει η ίδια, αλλά έχει και αυξητικές τάσεις.

 

 

 

ΜΕΣΗ ΜΗΝΙΑΙΑ ΤΙΜΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΧΙΟΣ

Αμόλυβδη 95

1,529

Diesel κίνησης

1,197

Diesel Θέρμανσης

0,814

ΛΕΣΒΟΣ

Αμόλυβδη 95

1,452

Diesel κίνησης

1,140

Diesel Θέρμανσης

0,898

ΣΑΜΟΣ

Αμόλυβδη 95

1,520

Diesel κίνησης

1,167

Diesel Θέρμανσης

-

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ