31.5.2014 10:32

Ακόμη πιο δυναμικά Καλλιμασιά και Νένητα

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Με λαϊκές συνελεύσεις σε Νένητα και Καλλιμασιά οι κάτοικοι των χωριών κλιμακώνουν τον αγώνα και συντονίζουν τις δράσεις τους για την ανατροπή της ΚΥΑ που θέλει την υποβάθμιση των σχολείων Καλλιμασιάς και Νενήτων από 6θέσια σε 5θέσια.
Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε Λαϊκή συνέλευση στην Καλλιμασιά στην οποία συμμετείχαν κάτοικοι του χωριού, γονείς, το τοπικό συμβούλιο, οι δάσκαλοι, ο διευθυντής του Λυκείου Καλλιμασιάς Γ. Καλογεράς, ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Χίου Γ. Αμπαζής η αντιδήμαρχος Ιωνίας και το τοπικό συμβούλιο Καλλιμασιάς.
Στη λαϊκή συνέλευση της Καλλιμασιάς εκδηλώθηκε από τους παρευρισκόμενους η πεποίθηση ότι ο αγώνας για την ανατροπή της Υπουργικής απόφασης θα πρέπει να συνεχιστεί και να πάρει πάνδημη μορφή.
"Η υποβάθμιση των σχολείων μας δεν είναι μόνο υπόθεση της Καλλιμασιάς ή των Νενήτων. Θα ακολουθήσουν κι άλλα σχολεία ακόμη και μέσα στην  πόλη στα οποία οι αριθμοί δεν ταιριάζουν με τα δεδομένα του υπουργείου" τόνισαν οι γονείς μην παραλείποντας να αναφερθούν στις επιπτώσεις που θα έχει η υποβάθμιση των σχολείων για το μέλλον των χωριών της Νότιας Χίου.
Με απόφαση της λαϊκής συνέλευσης θα  ζητηθεί η έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου και του περιφερειακού ώστε και τα δυο σώματα να τοποθετηθούν και να κηρύξουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα ημέρα Παγχιακής κινητοποίησης που θα περιλαμβάνει το κλείσιμο των σχολείων και μια σειρά δράσεων και διαβημάτων ακόμη και στο υπουργείο από αντιπροσωπεία των τοπικών φορέων.  άλλωστε εκκρεμεί και η παράδοση της επιστολής διαμαρτυρίας του Μητροπολίτη Χίου προς τον υπουργό για το ίδιο θέμα.
Στα Νένητα
Η λαϊκή συνέλευση της Δευτέρας στα Νένητα αναμένεται ακόμη πιο δυναμική αφού σε αυτήν θα έχουν συμμετοχή εκτός από τους κατοίκους του χωριού κι εκείνοι της Καλλιμασιάς και των γύρω οικισμών σε μια προσπάθεια συντονισμού της δράσης τους μην αποκλείοντας να καταφύγουν ακόμη και σε κατάληψη των σχολείων.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ