10.5.2012 14:32

Ακόμη και λαβωμένοι γοητεύουν

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΤΩΝ ΜΥΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΠΑΚΙΚΩΝ

Οι  μύλοι των Ταμπάκικων αποτελούν την πιο προβεβλημένη τουριστική εικόνα της Χίου. Ακόμη και στην κακή κατάσταση που βρίσκονται, δεν έχουν χάσει σχεδόν τίποτα από την αισθητική και τη γοητεία τους. Προσελκύουν το ενδιαφέρον των διεθνών τουριστικών φορέων και κοσμούν σαν καρτ ποστάλ τα πρωτοσέλιδα σοβαρών τουριστικών οδηγών.
Ακόμα και λαβωμένοι στη στέγη τους εκείνοι υποχρέωσαν το ταξιδιωτικό ένθετο travel book του ΕΘΝΟΥΣ να τους επιλέξει ως πρωτοσέλιδο στο πρόσφατο αφιέρωμα του για Χίο και Λέσβο.
Επισκευές
Ο Δήμος Χίου μετά τα επανειλημμένα δημοσιεύματα, έστω και αργά, δημοπράτησε το έργο της αποκατάστασης των φθορών τους με προϋπολογισμό 40.000 ευρώ.
Προσωρινός μειοδότης ανακυρήχθηκε ο Ι. Καράβας με έκπτωση 28%, επικρατώντας των άλλων τεσσάρων που επέδειξαν ενδιαφέρον. Οι εργασίες θα αρχίσουν στις αρχές Ιουνίου και σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις μήνες. Στις εργασίες περιλαμβάνονται η αποκατάσταση των φθορών στις σκεπές, αντικατάσταση όσων κουφωμάτων έχουν φθαρεί και σκλιβώματα  των τοίχων.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ