28.6.2013 9:57

«Ακίνδυνες επί του παρόντος οι ακρίδες», λέει η Περιφέρεια

Την παρέμβαση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας προκάλεσε το δημοσίευμα του «π» για τα σμήνη ακρίδων που έχουν εμφανιστεί στο νησί την τελευταία εβδομάδα.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση, παρά την αυξημένη παρουσία τους δεν έχουν προσβάλλει καλλιέργειες και δεν έχουν προκαλέσει ζημιές.

«Παρακαλούνται οι παραγωγοί αμέσως μετά τον εντοπισμό προσβολών στις καλλιέργειες τους να ενημερώνουν την Υπηρεσία μας καθώς και την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για κοινόχρηστους χώρους και βοσκήσιμες εκτάσεις, προκειμένου να εφαρμοστούν τα ενδεδειγμένα μέτρα και μέθοδοι για την έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος.
Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να εφαρμόζονται τα κατάλληλα μέτρα καταπολέμησης, εγκεκριμένα στην αντίστοιχη καλλιέργεια και πάντα υπό την επίβλεψη και τον συντονισμό των αρμοδίων της Υπηρεσίας μας ή του Δήμου.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Αγρ. Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χίου:
Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου: κ.Κλαδιάς: 2271353333 κ.Κρητικού: 2271353332»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ