14.5.2012 16:01

"Ακατανόητη η ανακοίνωση της Λ.Α.Σ."

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο Δήμος Χίου σε σχετικό δελτίο Τύπου, αναφέρει ότι: "το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε, στη συνεδρίαση της 20-4-2011, την εκμίσθωση της παραλίας Μπέλα Βίστα για 2 έτη, μέχρι 31-12-2012, με διαγωνισμό και η Οικονομική Επιτροπή    αποφάσισε (αρ.απόφ.110/2011) για τους όρους της δημοπράτησης με μισθωτικό αντάλλαγμα το ποσό των 5.000 ευρώ.
          Στη δημοπρασία που ακολούθησε, ανακηρύχθηκε πλειοδότης ο Κωνσταντίνος Τομάζος ανέλαβε τη χρήση με τίμημα 6.300 ευρώ, σύμφωνα με τους όρους δημοπράτησης, οι οποίοι προέβλεπαν την εκμίσθωση 50 τ.μ. για τη λειτουργία αναψυκτηρίου και αφορά την απλή χρήση της παραλίας μόνο με σκοπό την εξυπηρέτηση και αναψυχή του λουόμενου κοινού.
          Ο ανάδοχος μπορεί να εκμεταλλεύεται μόνο το χώρο του αναψυκτηρίου. Η παραλία της Μπέλα Βίστα ήταν και είναι ελεύθερη για κάθε χρήση, όπως όλες οι παραλίες της Χίου.
          Ενημερώνουμε τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση», ότι εκτός από τις ιδιωτικές παραλίες (Όρμος Λω), σε καμία περιοχή του νησιού ο Δήμος δεν επιβάλλει είσοδο για τους λουόμενους και χρήστες παραλιών, και δεν είναι στις προθέσεις του να κάνει κάτι τέτοιο, όπως γίνεται σε άλλα νησιά.
          Ως εκ τούτου δεν κατανοούμε για ποιο λόγο η Λ.Σ. προέβη σε τέτοια ανακοίνωση.
          Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι το επόμενο διάστημα ο Δήμος Χίου θα προβεί στην εν γένει ανάπλαση της περιοχής Μπέλα Βίστα ήτοι: ξύλινες ράμπες για ΑμεΑ, τοποθέτηση νέων ομπρελών και λουλουδιών, καθώς και τη δημιουργία χώρου άθλησης beach volley".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ