23.2.2017 14:22

Το αίτημα συνταξιοδότησής σας … συσσωρεύεται στη Μυτιλήνη

ΕΝΟΣ ΚΑΚΟΥ ΜΥΡΙΑ ΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ ΧΙΟΥ

Υποδηλωτική της διάθεσης του κράτους να βάλει μαχαίρι στις δαπάνες του και στην ταλαιπωρία εκατοντάδων υπό συνταξιοδότηση πολιτών είναι η κατάσταση που επικρατεί στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Χίου.

Το Εργατικό Κέντρο πήρε πρωτοβουλία να διαβιβάσει και στον υπουργό Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη το διαχρονικό αίτημα μετεγκατάστασης του ΕΟΠΥΥ από ιδιωτικό οίκημα στο σχεδόν άδειο μέγαρο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Χίου, γεγονός που θα εξυπηρετούσε τους ασφαλισμένους αλλά θα μείωνε και τις λειτουργικές δαπάνες αφού δεν θα καταβάλλεται ενοίκιο.

Στο ίδιο κτήριο, επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο, υπάρχει υποδομή και επιπλέον χώρος για την μετεγκατάσταση και της Επιθεώρησης Εργασίας (Διοικητικής και Τεχνικής) η οποία μέχρι και σήμερα είναι εγκατεστημένη σε ιδιωτικό κτίριο για το οποίο καταβάλλεται ενοίκιο.

Κυρίως όμως εστιάζει στην επιμονή του Υπουργείου Εργασίας τα αιτήματα συνταξιοδότησης κατοίκων της Χίου να καταλήγουν στο ήδη υποστελεχωμένο κατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ της Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση απονομής συντάξεων στους κατοίκους και των δύο νησιών. «Το υποκατάστημα της Χίου διαθέτει τις προϋποθέσεις στελέχωσης τμήματος απονομής συντάξεων, θα εξυπηρετούσε τους κατοίκους του νησιού και θα αποσυμφορούσε το τμήμα συντάξεων της Μυτιλήνης. Παρά τις συνεχείς κρούσεις μας ούτε αυτό  έχει πραγματοποιηθεί», καταλήγει η επιστολή της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ