4.10.2012 9:21

Αίτημα χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

 
Η διαπίστωση ότι η χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ δεν δίνει απαντήσεις στην αμεσότητα των επεμβάσεων σε τεχνικά αντιπλημμυρικά έργα υποχρέωσε τον περιφερειάρχη να ζητήσει, μέσω επιστολής, από τον υπουργό Ανάπτυξης, χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Στην επιστολή του ο κ. Γιακαλής, αφού περιγράφει τις ενέργειες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια, καταλήγει: «Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο Δήμος Χίου θα πρέπει να ενισχυθούν μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ώστε να αντιμετωπίσουν τις άμεσες ανάγκες τεχνικών έργων. Οι διαδικασίες και το πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ δεν επιτρέπουν  άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα ανακύψουν με τις πρώτες βροχές. Εάν δεν υπάρξει στήριξη μέσα από την αντίστοιχη ΣΑΕ Θεομηνιών του Π.Δ.Ε., ώστε να γίνουν τεχνικά έργα όπως ανασχετικά φράγματα και παρεμβάσεις στην ύπαιθρο, όσο και γύρω από τους οικισμούς που βρέθηκαν στον πυρήνα της φωτιάς τα προβλήματα θα είναι ακόμη μεγαλύτερα.»

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ