14.5.2013 15:46

Αίπος αυθαιρεσιών

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΙΝΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΙΠΟΥΣ

Αυτοκτονικές τάσεις θα πρέπει να έχουν οι επιχειρηματίες που θα καταθέσουν προσφορές ενοικίασης της πισίνας του χωριού στο Αίπος.

Θα πρέπει να υπογράψουν μισθωτήριο έως το τέλος του χρόνου, με τιμή εκκίνησης τα 280 ευρώ το μήνα για να δουλέψουν μόνο δύο μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο, γνωρίζοντας ότι τους υπόλοιπους θα έχουν ένα τεράστιο παθητικό.

Όπως αποκαλύφθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η πισίνα είναι αυθαίρετη, όπως και οι υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις, διαχειριστής των οποίων είναι ο Δήμος.

«Μη με ρωτάτε εμένα, δεν ξέρω. Ρωτήστε τις παλιές δημοτικές αρχές», ήταν η απάντηση του προϊστάμενου των Τεχνικών Υπηρεσιών, Λάκη Τσακού, στο ερώτημα των έκπληκτων συμβούλων, που απορούσαν πως τα ενοικίαζαν έως τώρα.

Επίφαση νομιμότητας

Μόνη λύση, με επικάλυψη πολιτικής απόφασης χωρίς τυπική νομιμότητα, είναι να ενοικιασθούν στον ανάδοχο των οικημάτων του ξενοδοχειακού χώρου, όπως ευχήθηκε ο δήμαρχος.

Μόνο έτσι, αν δεν προσβάλλει κάποιος άλλος ενδιαφερόμενος τη διαδικασία, μπορεί να  παρακαμφθεί το πρόσκομμα της νομιμότητας.                    

Δηλαδή και η σημερινή δημοτική αρχή τελικά, θα ακολουθήσει τις πρακτικές της παλιάς, διαιωνίζοντας την παρατυπία. Αλλά… μείνετε ήσυχοι, αφού πρώτον η παρατυπία καθαγιάζεται με τον μανδύα των καλών προθέσεων της πολιτικής απόφασης για τη στήριξη των συμφερόντων του τόπου και του Δήμου, αφού πρέπει να αξιοποιηθεί η δημοτική περιουσία και δεύτερον δε θα διαρκέσει για πολύ.

Μόνο μέχρι να καρποφορήσουν οι διαδικασίες  νομιμοποίησης, που θα πρέπει να ενταχθούν σε ένα κοινό έργο αποκατάστασης όλων των αυθαίρετων κτισμάτων και ακινήτων  του Δήμου. Προφορικά, αφού η Οικονομική Επιτροπή είναι αναρμόδια κι εκφράστηκε η ευχή η διαδικασία νομιμοποίησης να ξεκινήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Την πρόταση καταψήφισε η Λ.Α.Σ., συνεχίζοντας την πρακτική που είχε ακολουθήσει και ως αντιπολίτευση στο Δήμο Ομηρούπολης.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ