10.2.2015 13:04

"Αιχμάλωτοι" του βοριά και της χαμηλής θερμοκρασίας [ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ]

ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το μέτωπο της κακοκαιρία και στη Χίο με Πυροσβεστική, Δήμο και Περιφέρεια να καλούνται να συντονίσουν τις κινήσεις τους προκειμένου να ανταποκριθούν στα δεκάδες τηλεφωνήματα πολιτών για κοπές δέντρων κι απομάκρυνση αντικειμένων που παρέσυρε ο αέρας.

Στα λευκά η βόρεια Χίος

Ο χιονιάς που πλήττει τις ορεινές περιοχές της Ελλάδας δεν άφησε ανεπηρέαστη τη νησιωτική χώρα. Έτσι και στη Χίο δυνατή χιονόπτωση παρατηρείται από Καρυές προς Προβατά κι από εκεί προς Αυγώνυμα κι Ανάβατο. Τόσο η Πυροσβεστική όσο και η Περιφέρεια εφιστούν την προσοχή των οδηγών ώστε να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στις συγκεκριμένες περιοχές. 
Με ιδιαίτερη προσοχή διεξάγεται η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Αιγαίου, στη Λεωφόρο Ενώσεως, στο Τάγμα του Δεσπότη αλλά και στην παραλιακή του Βροντάδου καθώς λόγω των θυελλωδών ανέμων η θάλασσα βγαίνει στο δρόμο συμπαρασύροντας φερτές ύλες. 
Επιπλέον το Λιμεναρχείο απαγόρευσε την κυκλοφορία στους δύο λιμενοβραχίονες του κεντρικού Λιμένα. 

Κοπές δέντρων στην πόλη

Οι ισχυροί βοριάδες των 10 μποφόρ όπως ήταν αναμενόμενο δημιούργησαν ιδιαίτερα προβλήματα εντός της πόλης. Η πυροσβεστική συνεπικουρούμενη από συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ και του Δήμου Χίου κλήθηκε να κόψει δέντρο που σχίστηκε στη μέση εντός της πλατείας Παπανδρέου με αποτέλεσμα η κίνηση περιμετρικά του πλατείας να διακοπεί από την τροχαία. 
Αμέσως μετά σειρά είχε κυπαρίσσι απέναντι από το σούπερ μάρκετ «Χαρά» στον Κήπο καθώς από τον ισχυρό αέρα πήρε επικίνδυνη κλίση. 
Τέλος συνεργεία της Πυροσβεστικής και του Δήμου κλήθηκαν να απελευθερώσουν την είσοδο στον χώρο στάθμευσης του ΝΟΧ όπου δέντρο ξεριζώθηκε με αποτέλεσμα να αποκλείσει την είσοδο και την έξοδο στον χώρο.
Την ίδια ώρα μάχη δίνουν και τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ που καλούνται να αποκαταστήσουν δεκάδες βλάβες στο δίκτυο παροχής ηλεκτρικού.
 

Τα υπόλοιπα συμβάντα

Η μάχη για την πυροσβεστική ξεκίνησε από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης που επενέβη σε κοπές δέντρων σε Λιθί και Βέσσα, στην περιοχή των καμένων, σε κοπές δέντρων στο ξενοδοχείο «Διάνα» και στο «Χαρά» του Βροντάδου ενώ κλήθηκε να αφαιρέσει ένα τάγκι από στέγη οικίας στο Βαρβάσι.
Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων με απόφαση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλειστό παρέμεινε σήμερα το Σχολείο της Βολισσού.
Τέλος σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό από και προς τον Πειραιά με το πλοίο «Αριάδνη» να μην πραγματοποιεί δρομολόγια. 
 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ