16.12.2019 19:31

Αιγαίο: Νέες παραβιάσεις και μία εικονική αερομαχία

Σε 29 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν τουρκικά αεροσκάφη τη Δευτέρα σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκε και μία εικονική αερομαχία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Τα συνολικά πέντε τουρκικά αεροσκάφη (τέσσερα F-16 και ένα CN-235) προέβησαν επίσης σε πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Από τις 29 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, οι 17 έγιναν από τα τουρκικά κατασκοπευτικά CN 235 και οι υπόλοιπες 12 από τα μαχητικά F-16.

Τέσσερα από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια πρακτική.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ