5.6.2012 9:42

Άη Γιώργης Φροϊσιανός Αμάδων

 
Χθές  Δευτέρα  του  Αγίου  Πνεύματος  35  περίπου  άτομα  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτών Χίου και ανέβηκαν στον Άη  Γιώργη τον  Φροϊσιανό  που βρίσκεται πάνω από τις Αμάδες.
Παρακολούθησαν την λειτουργία μαζί με κατοίκους και φίλους των Αμάδων και στη συνέχεια έφαγαν το κατσικοπίλαφο που πρόσφερε το Αδελφάτο του εξωκκλησιού.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στην Ομάδα συμμετείχαν και επισκέπτες του νησιού μας από την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Δανία, που βρίσκονται στη Χίο για πεζοπορικές διακοπές αλλά και ξένοι δημοσιογράφοι που ετοιμάζουν οδηγό εναλλακτικού τουρισμού για το νησί μας.
Δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το υπέροχο  π α ρ θ έ ν ο  φυσικό περιβάλλον που βρίσκεται ο Άη  Γιώργης, από το καλοδιατηρημένο ορεινό μονοπάτι ( με εμφανή ίχνη από το παλιό πέτρινο ανέβασμα ), τα πολλά αλώνια (έργα τέχνης τα χαρακτήρισαν ), τις παλιές πέτρινες μάντρες κάτω από τα πλατάνια και δίπλα στο ρέμα, που τρέχει ακόμα.
Θαύμαζαν και φωτογράφιζαν συνεχώς.
Αυτοί οι άνθρωποι είναι σίγουρα οι καλύτεροι διαφημιστές του τόπου μας. Όλοι οι επισκέπτες του νησιού μας απορούν και ρωτούν : «γ ι α τ ί  δεν προωθείται τον εναλλακτικό τουρισμό αφού στο νησί υπάρχουν  όλα τα στοιχεία για να γίνεται δημοφιλής προορισμός;»
Αυτή ήταν και η ερώτηση των 40 μελών των  Φίλων   Μουσείου   Γουλανδρή Φυσικής   Ιστορίας   που έφυγαν κυριολεκτικά  γοητευμένοι από τη Χίο, μετά την   Οικο - τουριστική  εκδρομή  τους  στο νησί  μας !!!
Καλούμε  τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Χίου να απαντήσουν σε αυτήν την ερώτηση – πρόκληση. 
Είναι   υ π ο χ ρ έ ω σ η   τ ο υ ς  απέναντι στην προοπτική του τόπου !!!   

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ