28.5.2013 12:22

Άγονο το εγχείρημα των μύλων

• ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΟΙ ΜΥΛΟΙ ΣΤΑ ΤΑΜΠΑΚΙΚΑ - ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Η ΠΙΣΙΝΑ ΤΟΥ ΑΙΠΟΥΣ

Ανύπαρκτο ήταν το ενδιαφέρον των ιδιωτών κατά τη χθεσινή ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας για την εκμίσθωση των δύο μύλων στα Ταμπάκικα.

Το ασαφές τοπίο που επικρατεί γύρω από τη χρήση τους, η εμπλοκή της αρχαιολογίας αλλά και το υψηλό κόστος κατασκευής που απαιτείται να καταβάλει ο ενδιαφερόμενος επενδυτής λειτούργησε αποτρεπτικά με αποτέλεσμα ο πρώτος διαγωνισμός να μην προσελκύσει κανέναν υποψήφιο επενδυτή.

Η άγονη διαδικασία δεν προξένησε πάντως καμία απορία στη δημοτική αρχή Λαμπρινούδη αφού κάτι τέτοιο αναμένονταν μιας και τα ερωτηματικά των ιδιωτών παραμένουν αναπάντητα.

Το περιορισμένο καθεστώς χρήσης, οι άγνωστες απαιτήσεις της αρχαιολογίας που μέχρι σήμερα δεν έχουν τεθεί επί τάπητος αλλά και οι περιορισμοί που επιβάλλονται γύρω από τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου είναι μερικά από τα ζητούμενα που ακόμα δεν έχουν διασαφηνιστεί στο ευρύ κοινό, με αποτέλεσμα μία επένδυση τόσο υψηλού κόστους σε καιρούς οικονομικής χρήσης να αποτελεί καθαρό ρίσκο με αμφίβολα κέρδη για όποιον αποτολμήσει να ενοικιάσει τον χώρο.

«Είναι ξεκάθαρα θέμα οικονομικής κρίσης. Εμείς θα κάνουμε άλλη μία δημοπρασία την επόμενη εβδομάδα και ελπίζουμε εν τέλει να βρεθούν ιδιώτες. Πάντως είναι σαφές ότι όταν δεν υπάρχουν χρήματα ακόμα και γι’ αυτή την περιοχή που αποτελεί κύριο αξιοθέατο του νησιού δεν θα βρεθεί εύκολα επενδυτής», σημείωσε ο Δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης.

Εμμέσως στα χέρια του Δήμου

Η ίδια εικόνα πάντως επικράτησε και σε ότι αφορά στην ενοικίαση της πισίνας του τουριστικού χωριού στο Αίπος αφού ο μοναδικός ενδιαφερόμενος άρα και πλειοδότης ήταν η «Προμηθευτική» που θα αναλάβει να αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη υποδομή και τον περιβάλλοντα χώρο.

Η εταιρεία του Δήμου θα αναλάβει το κόστος επισκευής ενώ θα πρέπει άμεσα να εκδώσει άδεια λειτουργίας του υπαίθριου μπαρ αφού ουσιαστικά από αυτά θα εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία της. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ