24.11.2015 10:20

Αγωνία για την τύχη 25 ηλικιωμένων

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΗΦΗ ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΟΙ

Επί ξύλου κρεμάμενοι, έναν ακριβώς μήνα πριν την λήξη του προγράμματος που χρηματοδοτεί τη λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Χίου, βρίσκονται οι 5 εργαζόμενοι και οι 25 ηλικιωμένοι που καθημερινά βρίσκουν φροντίδα στη συγκεκριμένη κοινωνική δομή.

Παρότι η δομή εξυπηρετεί αδιάκοπα από τον Αύγουστο του 2003 πληθώρα ηλικιωμένων με κινητικά προβλήματα αλλά και ασθένειες όπως η άνοια, η λήξη της χρηματοδότησής της ενέχει τον κίνδυνο  στις 31/12 να πέσουν τίτλοι τέλους έπειτα από 12 χρόνια.

Το ΚΗΦΗ της Χίου

Σύμφωνα με την κοινωνική λειτουργό Ελένη Αμέντα η στέγη του ΚΗΦΗ στο Βαρβάσι είναι δυναμικής 25 συνολικά ατόμων.  Πρόκειται για δομή ανοιχτή περίθαλψης η ένταξη στην οποία γίνεται με βάση διάφορα κριτήρια, όπως και στο συγγενές πρόγραμμα του «Βοήθεια στο Σπίτι».

«Λειτουργούμε καθημερινά από το πρωί μέχρι και τις 3 το μεσημέρι τις εργάσιμες ημέρες. Παρέχουμε δεκατιανό για τις ώρες που οι ηλικιωμένοι βρίσκονται στις εγκαταστάσεις μας ενώ δύο φορές την εβδομάδα μας επισκέπτεται ιατρός ο οποίος παρακολουθεί την πορεία της υγείας των ασθενών ενώ συνταγογραφεί και φάρμακα. Επίσης με τη βοήθεια του οχήματός μας είμαστε σε θέση να μεταφέρουμε ηλικιωμένος από περιοχές όπως ο Βροντάδος ή τα Θυμιανά», σημείωσε η κ. Αμέντα.

Όπως εξήγησε στη συγκεκριμένη δομή εργάζονται μία νοσηλεύτρια, ένας κοινωνικός φροντιστής, ένας οδηγός, μία μαγείρισσα, μία κοινωνική λειτουργός καθώς και ο ιατρός ως εξωτερικός συνεργάτης.

Ερωτώμενη για το αν το πρόγραμμα θα ανανεωθεί η κ. Αμέντα εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι θα λάβει ετήσια παράταση για περίπου έναν χρόνο όπως ακριβώς αναμένεται να γίνει και με το «Βοήθεια στο σπίτι». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ