26.7.2013 10:19

Αγώνας για την πλήρη κατάσβεση

ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΣΠΑΡΤΕΣ ΜΙΚΡΟΕΣΤΙΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες όλη η επίγεια δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου συνεπικουρούμενη από το κλιμάκιο που έφθασε με τον υπαρχηγό του Σώματος στο νησί, δίνει μέχρι και αυτή την ώρα την πιο κρίσιμη μάχη.

Αυτή της πλήρους κατάσβεσης των μικροεστιών ώστε να μειωθεί κατά το ελάχιστο δυνατό ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων εντός της δασικής έκτασης.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβέστες κέρδισαν το στοίχημα με το βόρειο μέτωπο που έκαιγε μέσα σε χαράδρα της περιοχής και απειλούσε τις εναπομένουσες δασικές εκτάσεις.

Μέχρι και αυτή την ώρα οι επίγειες δυνάμεις ασχολούνται οι μισές με την κατάβρεξη των ήδη σβησμένων εστιών και οι άλλες μισές και τις μικροεστίες που είναι διάσπαρτες σε συνολική έκταση που ξεπερνάει τα 1500 στρέμματα.

Το δικό τους αγώνα έδωσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι κάτοικοι του χωριού αλλά και οι εθελοντικές ομάδες του νησιού που έδωσαν πολύτιμο χέρι βοηθείας στους πυροσβέστες.

Σύμφωνα με τον παρόντα σχεδιασμό πεζοπόρα τμήματα και οχήματα θα παραμείνουν στο σημείο με εναλλάξ βάρδιες για τα επόμενα 24ωρα.

Σχετικά άρθρα: Ολονύκτια μάχη με το βόρειο μέτωπο

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ