6.12.2012 16:52

«Άγιος της Χίου, ο Άγιος Νικόλαος» (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟΝ ΒΡΟΝΤΑΔΟ

Το αίσθημα ότι ο Άγιος Νικόλαος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την πίστη των ναυτικών αλλά και τη Χίο ως προστάτης χιλιάδων οικογενειών που εξαρτούν την επιβίωσή τους από τη θάλασσα, εδραίωσε για μία ακόμη φορά η συμμετοχή του κόσμου στην εορτή του Αγίου, στον Βροντάδου το πρωί της Πέμπτης.  

Ξεχωριστή παρουσία αυτή του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη που βρέθηκε στη γενέτειρα του για λίγες ώρες προκειμένου να παραστεί στη Θεία Λειτουργία στον Άγιο Νικόλαο (το νησί) λίγα μέτρα μακρύτερα από το πατρικό του σπίτι.

Ο δήμαρχος Αθηναίων έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους παριστάμενους, ενώ τον πλαισίωσε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τόπου.

 

«Ημέρα μνήμης των απολεσθέντων»

 

Στη σημασία που έχει ο Άγιος Νικόλαος ως προστάτης Άγιος των ναυτικών και των οικογενειών τους αναφέρθηκε στο μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος.

«Σήμερα είναι ημέρα μνήμης και τιμής όσων ναυτικών μας χάθηκαν άδικα στη θάλασσα. Ως ο μοναδικός μητροπολίτης της ιεραρχίας από πατέρα ναυτικό θέλω να τονίσω πόσο ευγνώμονες πρέπει να είμαστε όλοι μας στο Άγιο Νικόλαο για την προσφορά του στο νησί. Είναι ο δικός μας άγιος αυτός που καθημερινά προσευχόμαστε για να έχει τους ναυτικούς μας καλά», είπε ο ίδιος εμφανώς συγκινημένος.

Μετά τη δοξολογία, ακολούθησε ρίψη στεφάνων στη θάλασσα με τον Μητροπολίτη Χίου να εκπροσωπεί τους απογόνους των αδικοχαμένων ναυτικών του Βροντάδου. 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ "Π" ΣΤΟ FACEBOOK, ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE  "ΕΔΩ"

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ